Vier redenen waarom Inter dit seizoen de hegemonie van Juventus kan doorbreken

Dennis Rosiers
| 0 reacties
Vier redenen waarom Inter dit seizoen de hegemonie van Juventus kan doorbreken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Serie A is al jaren een ongelijke strijd. Al acht seizoenen op rij gaat Juve met de scudetto aan de haal, vaak met een riante voorsprong op de achtervolgers. Daar zou dit seizoen zomaar verandering in kunnen komen. Vooral Inter Milaan lijkt klaar om de strijd met de Oude Dame aan te gaan.

Het is al van het seizoen 2009-2010 geleden dat Inter Milaan nog eens landskampioen werd. Het was het boerenjaar waarin de Nerazzurri ook nog de Coppa Italia en de Champions League pakte. José Mourinho kneedde een quasi onklopbare ploeg met mannen als Julio Cesar, Zanetti, Lucio, Sneijder, Milito  Eto’o en andere ervaren rotten tussen de lijnen.

Voor het eerst sinds lang lijkt Inter gewapend om de strijd om de landstitel spannend te maken. En misschien mogen ze zelfs dromen van meer…

1)     Antonio Conte

Antonio Conte is een echte kampioenenmaker. Hij deed het eerder  al drie keer met Juventus en een keer met Chelsea, na een dramatische competitiestart. Ook met Italië boekte hij – met een matige ploeg – mooie resultaten op het EK in 2016, remember hun overwinning tegen België. Ook bij Inter grijpt Conte terug naar zijn succesrecept: een 3-5-2, waarbij de focus ligt op tactische discipline en veel lopende mensen voorin. Conte hamert op organisatie, wat vaak ten koste gaat van de creativiteit van zijn spelers. 

2)     Goede transfers

De manier waarop Conte wil spelen was ook merkbaar in de transfers van Inter de voorbije zomer. Uitgaand zagen we het vertrek van enkele zeer getalenteerde spelers als Ivan Perisic, Mauro Icardi en Radja Nainggolan. Mannen die het wel eens moeilijk zouden kunnen krijgen in het tactische keurslijf van Conte.

Inter haalde in hun plaats Stefano Sensi, die van Sassuolo overkwam. Een creatieve middenvelder met fluwelen baltoets, die bovendien niet vies is om de mouwen op te stropen. Ook Nicolo Barella (22) zou een schot in de roos moeten worden. Hij is Italiaans international en het prototype van de moderne middenvelder: goede passing, groot loopvermogen en hij kan een doelpunt maken. Met Romelu Lukaku hebben ze dan weer een sluipschutter in huis gehaald. Alexis Sanchez zal na zijn mislukte passage bij Manchester United zijn carrière willen herlanceren en met Diego Godin hebben ze een slot op de deur binnengehaald, die met zijn ervaring de Inter-defensie moet kunnen leiden.

3)     Sterke competitiestart

Internazionale is alvast perfect aan de competitie begonnen. Met vijftien op vijftien staan ze momenteel alleen op kop in de Serie A. Ook de statistieken zijn indrukwekkend. Tien doelpunten gemaakt, amper een doelpunt geïncasseerd. Typisch Conte dus. Juventus volgt met dertien op vijftien. De derde in de stand, Atalanta, volgt al op vijf punten van Inter. Romelu Lukaku lukte al drie doelpunten. Hij heeft de overgang naar de Serie A klaarblijkelijk moeiteloos verteerd. Al is er - ook volgens zich zelf - zeker nog ruimte voor progressie.

4)     Zoekend Juventus

Ondanks de dertien op vijftien is Juventus nog op zoek naar de goede flow. Ze wonnen vier keer met een doelpunt verschil en speelden gelijk tegen Fiorentina. In de Champions League gaf het in eigen huis een 2-0 voorsprong uit handen tegen Atletico Madrid. De wedstrijd eindigde op 2-2.

 Hun nieuwe coach Maurizio Sarri ontbrak al een tijdje omwille van ziekte. Ook het uitvallen van aanvoerder Giorgio Chiellini is een serieuze aderlating voor Juve. De Italiaan is met een kruisbandletsel nog maanden buiten strijd. Matthijs de Ligt krijgt hierdoor volop zijn kans, maar heeft zijn tijd nog nodig om zich aan te passen in Turijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties