Clement moet iedere week een basisploeg teleurstellen, maar de coach van Club Brugge legt uit hoe de spelers op het wedstrijdblad geraken
Redactie
| 5 reacties

Philippe Clement kampt met luxeproblemen bij Club Brugge

Clement moet iedere week een basisploeg teleurstellen, maar de coach van Club Brugge legt uit hoe de spelers op het wedstrijdblad geraken
Foto: © photonews

Philippe Clement heeft luxeproblemen. De coach van Club Brugge kan iedere week twee of zelfs drie elftallen de wei in sturen. Er moeten dus telkens jongens ontgoocheld worden. De coach legt uit hoe hij die selectie gaat maken.

Er zijn natuurlijk zekerheden in het leven. Een mindere week op de oefenvelden gaat er niet voor zorgen dat pakweg Simon Mignolet, Ruud Vormer of Hans Vanaken plots moeten vrezen voor hun plaats. 

De kaarten liggen echter anders voor driekwart van de blauw-zwarte kern. “Ik beschik over 24 veldspelers en 3 doelmannen”, maakt Clement de rekening in Het Laatste Nieuws. “Dat wil zeggen dat ik iedere week negen jongens moet teleurstellen.”

“Op dit moment kan ik niet zeggen dat er in de kern jongens zitten die het niveau voor Club Brugge niet hebben”, bevestigt de oefenmeester de sterkte van zijn ploeg. “Het zal dus een harde strijd worden om op het wedstrijdblad te geraken.”

"Ik moet iedere week negen jongens teleurstellen

En Clement geeft zijn troepen ook meteen mee hoe ze in die kern geraken. “Uiteraard maak ik mijn keuzes op tactisch vlak”, besluit Clement. “Ik wil de taken uitgevoerd zien op training. Maar ook op fysiek vlak zullen er beslissingen vallen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties