Babel vindt dat spelers te veel op hun statistieken beoordeeld worden: "Niet allemaal Cristiano Ronaldo"
Nico Wieme
| 0 reacties

Nederlandse spits vindt eigen inbreng bij Oranje best goed

Babel vindt dat spelers te veel op hun statistieken beoordeeld worden: "Niet allemaal Cristiano Ronaldo"
Foto: © photonews

Nederland geeft vanavond Noord-Ierland partij. Voor Ryan Babel zou dit zijn 61ste interland in het shirt van Oranje kunnen betekenen. "De cijfers van een speler worden te belangrijk gemaakt."

Ryan Babel speelde al veertien wedstrijden onder bondscoach Ronald Koeman. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en gaf hij twee assists. Ondanks die magere oogst is de spits van Galatasaray best tevreden over zijn inbreng. “Tegenwoordig worden spelers nog meer beoordeeld op doelpunten en assists, vooral als je een aanvaller bent”, vertelt Babel aan VI.

Babel vindt dat de buitenwereld te veel naar de cijfers kijkt. “Dan wordt er gezegd: negen wedstrijden en maar twee keer gescoord en één assist. Daardoor is hij dan slecht of goed. Er wordt niet gekeken of hij uiteindelijk zijn team tijdens de wedstrijd goed heeft geholpen om te winnen.”

De spits van Oranje begrijpt wel waarom de media en het publiek op die manier redeneren. “Heel vaak kennen de mensen de opdrachten die de trainer zijn spelers meegeeft niet. Ik vind het jammer dat het zo gaat. We kunnen niet allemaal Cristiano Ronaldo zijn die vijftig goals per seizoen maakt. Dat wil niet zeggen dat je dan per se onbelangrijk bent voor een elftal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties