België schoot zichzelf in de voet door... geen EK-stadion te hebben
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 96 reacties

De loting van 30 november van de Rode Duivels kan mogelijk weer de vuilbak in

België schoot zichzelf in de voet door... geen EK-stadion te hebben
Foto: © photonews

België heeft zichzelf wat in de voet geschoten. De Rode Duivels hebben zich wel al geplaatst voor het EK en zitten dus in de bokalen op 30 november in Boekarest. Maar... het gaat slechts om een voorlopige loting. Omdat we zelf geen EK-stadion hebben...

Als eerste land geplaatst voor het EK en als we eerste eindigen in onze groep een gunstige loting... Maar er is meer. De loting dreigt immers bijzonder ingewikkeld te worden, ziet Het Nieuwsblad. Op 30 november wordt er geloot, maar de Rode Duivels zijn dan nog niet zeker van hun tegenstanders.

De organiserende landen moeten immers twee groepduels in eigen land spelen. En aangezien België geen EK-stadion gebouwd heeft, kan er met hen dus nog geschoven worden na de loting. In maart 2020 worden er immers nog barragematchen gespeeld. 

Als Duitsland, Nederland, Ierland, Schotland, Denemarken, Hongarije of Roemenië in de barrages terecht komen, moeten die achteraf nog ingedeeld worden in een groep waar ze twee 'thuisduels' in kunnen spelen. En die tweede loting staat pas op 1 april gepland. Dat betekent dat alle accomodaties en scoutingsrapporten mogelijk dan weer in de vuilbak mogen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties