Interview José Riga, opnieuw in België, blikt terug op zijn buitenlandse ervaringen

Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 0 reacties
José Riga, opnieuw in België, blikt terug op zijn buitenlandse ervaringen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

José Riga gaat op 62-jarige leeftijd opnieuw in België aan de slag. De Luikenaar tekende na al zijn binnen-en buitenlandse avonturen een contract bij Visé in de hoogste amateurklasse.

Het is voor Riga de eerste trainersbaan sinds hij in oktober 2018 vertrok bij Club Africain. Tussen 2000 en 2002 was hij ook al bij Visé aan de slag. De periode van drie maanden bij Club Africain was goed voor zijn zesde buitenlandse ervaring, na de Aspire Academy in Qatar, AC Milan, Charlton, Blackpool en Metz.

"Ik ben een man van uitdagingen, een selfmade man die alles alleen doet. Ik ben op het laagste niveau begonnen en ik groeide geleidelijk aan. Nederigheid en striktheid kenmerken me. Ik probeer te leren uit elke ervaring die ik beleefde", legde José Riga uit.

Buitenlandse ervaringen

"Ik heb misschien niet altijd de juiste keuzes gemaakt, maar ik heb nergens spijt van. Bij Club Africain was het mijn eerste keer in Noord-Afrika. De club had schulden en de problemen stapelden zich op. Het was 'Mission Impossible' om in die omstandigheden iets te verwezenlijken", ging hij verder.

Overal lessen uit trekken, dat is wat Riga deed bij al zijn clubs. Ook in Engeland. "Engeland was magnifiek. Fantastisch om daar te trainen, zelfs wanneer de context erg moeilijk of delicaat was. Het waren spannende tijden, maar ik hield ervan", besloot de trainer die in België bij Visé, Sprimont, Bergen, Standard en Cercle Brugge aan het roer stond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties