Borussia Mönchengladbach alleen op kop in Bundesliga na puntenverlies Wolfsburg

Dennis Rosiers

Borussia Mönchengladbach staat voorlopig alleen op kop in de Bundesliga. Ze wonnen in eigen huis van Eintracht Frankfurt, terwijl Wolfsburg thuis tegen Augsburg niet verder geraakte dan een gelijkspel.

Borussia Mönchengladbach won vanmiddag met 4-2 tegen Eintracht Frankfurt, de ploeg die afgelopen donderdag Standard nog wist te kloppen in de Europa League. Gladbach zat bij rust al op rozen na doelpunten van Thuram en Wendt.  Da Costa lukte de aansluitingstreffer voor Frankfurt, maar Elvedi diepte de kloof verder uit. Hinteregger bracht alsnog spanning in de wedstrijd. Al was dit slechts voor even, want Zakaria nam vijf minuten voor affluiten alle twijfels weg.

Dichtste achtervolger Wolfsburg, dat donderdag nog een punt kwam halen bij AA Gent, geraakte in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen het bescheiden Augsburg.

In de stand heeft Borussia Mönchengladbach een punt meer dan Bayern München. Wolfsburg en het verrassende Freiburg volgen op twee punten. Dortmund staat op een vijfde plaats met drie punten achterstand.