Analyse Krijgen we er straks een derde degradatiekandidaat bij? KVO op zoek naar broodnodige zege voor interlandbreak
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Analyse: Krijgen Cercle Brugge en Waasland-Beveren straks gezelschap van KV Oostende in de gevarenzone

Krijgen we er straks een derde degradatiekandidaat bij? KVO op zoek naar broodnodige zege voor interlandbreak

Wat een geluk voor KV Oostende dat er twee ploegen zijn die het nog moeilijker hebben om drie punten te pakken dan zijzelf. Maar zolang een nieuwe zege uitblijft voor de kustploeg blijven ze in de gevarenzone. Zeker omdat het geleverde spel bij Cercle Brugge en Waasland-Beveren hoopgevend is.

Waasland-Beveren kreeg complimenten van KV Mechelen na de 1-3 thuisnederlaag en liet Zulte Waregem ook nog bibberen tot aan het einde… om dan weer een gewonnen punt uit handen te geven. “Zij gaan hun punten nog wel pakken”, klonk het bij Malinwa. Cercle Brugge had dan weer voldoende kansen om een onverhoopt punt te pakken op het veld van Anderlecht. Veel koop je daar uiteraard niet mee als degradatiekandidaat, maar het zijn toch hoopgevende signalen.

Trainerswissel

Zowel Cercle als W-B heeft al een trainerswissel doorgevoerd en beide ploegen spelen sindsdien met een andere identiteit. Mercier begon met vier matchen zonder nederlaag aan zijn functie bij Waasland-Beveren en we weten allemaal wat Bernd Storck kan doen bij een ploeg in nood. Onder hem zijn ze alleszins minder kansloos dan onder Mercadal.

Het effect van de trainerswissel is bij beide teams gedeeltelijk geslaagd. Waar wacht KV Oostende nog op, zou je beginnen denken. Ten eerste willen ze geen voorbarige conclusies trekken bij de kustploeg, want de voorsprong op de rode lantaarn bedraagt nog steeds zeven punten. Ten tweede, kunnen ze zich wel een ontslagvergoeding veroorloven?

Gemiste kansen

Scoren is het grootste probleem van Waasland-Beveren, met de wedstrijd tegen Zulte Waregem als uitschieter. De positieve kant aan het verhaal is wel dat er tenminste nog kansen gecreëerd worden. Bij de Vereniging zagen we hetzelfde euvel tegen Moeskroen en Anderlecht. Oostende daarentegen staat al drie wedstrijden, waarvan een met een uur tegen tien Carolo’s, droog.

Winnen, wat is dat?

Van de drie opgesomde teams is het W-B dat het meest recent nog eens van een overwinning heeft kunnen proeven in de Jupiler Pro League. Op 5 oktober werd het 3-1 tegen… KV Oostende. Voor de laatste driepunter van KVO en Cercle moeten we meer dan twee maanden terug in de tijd, naar 24 augustus.

Oostende heeft nog een veilige buffer van 7 en 4 punten, maar voor de interlandbreak kan er maar beter gewonnen worden van Moeskroen. Na de interlands volgen er immers matchen tegen Club Brugge en Anderlecht en spelen Waasland-Beveren en Cercle Brugge tegen elkaar. Minstens een ploeg zal dus dichterbij sluipen, tenzij de kustploeg zich natuurlijk snel herpakt met een driepunter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties