Zonder Jan Vertonghen is België kwetsbaar: verontrustende cijfers

Nils Wens
| 5 reacties
Zonder Jan Vertonghen is België kwetsbaar: verontrustende cijfers

Jan Vertonghen is uit voor de laatste twee kwalificatiewedstrijden van België voor Euro 2020. Natuurlijk is er niets meer te vrezen voor de kwalificatie, maar de afwezigheid van de Spurs-verdediger is zelden goed nieuws.

Zonder Jan Vertonghen zijn de Rode Duivels kwetsbaar. De kwartfinale van Euro 2016 tegen Wales (3-1) en de klap in Zwitserland (5-2) vonden allebei plaats zonder sterke Jan in de verdedigingslinie. 

De cijfers kunnen nog verder gaan: de Rode Duivels haalden sinds 2016 8/21 zonder Jan Vertonghen (11/24 inclusief de overwinning in Engeland waarbij hij op de bank bleef zitten maar niet geblesseerd was). Tijdens deze zeven wedstrijden waren er 12 tegendoelpunten (waarvan 3 tegen Wales, 3 tegen Mexico en 5 in Zwitserland).

Roberto Martinez verliest dus een pijler van zijn verdediging (100% speeltijd in deze campagne) en in het geval van een nederlaag in Rusland zouden de Belgen zelfs nog tweede kunnen eindigen in hun groep en het zou voor problemen kunnen zorgen bij de loting (de beste 6 ploegen zijn reekshoofd). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties