Eentje om in het oog te houden bij STVV: Gianfranco Zola merkte zijn talent als eerste op
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Allan Sousa begint zijn weg te vinden bij STVV

Eentje om in het oog te houden bij STVV: Gianfranco Zola merkte zijn talent als eerste op
Foto: © photonews

STVV heeft zijn laatste twee wedstrijden tegen KV Mechelen en KV Oostende kunnen winnen. Het heeft Marc Brys wat meer gemoedsrust opgeleverd. Misschien heeft het wel iets te maken met Allan Sousa, de Braziliaan die zich intussen heeft opgeworpen als titularis.

Sousa had blijkbaar een aanpassingsperiode nodig. Hij begon het seizoen met heel weinig minuten, maar die werden gestaag omhoog getrokken. De laatste drie wedstrijden is hij basisspeler geworden en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. De 22-jarige Braziliaan neemt de hele linkerflank voor zijn rekening en zijn niveau begint alsmaar beter te worden. 

De jongen heeft ook al een bijzonder atypisch parcours achter de rug. Op zijn 17de vertrok hij naar het Midden-Oosten, naar Al-Arabi. Gianfranco Zola was hem op het spoor gekomen en de voormalige aanvaller Napoli en Chelsea herkende direct zijn talent.

Hij speelde bij Al-Arabi Junior Dutra (ex-Lokeren) uit de basis als 17-jarige. Zijn technische kwaliteiten staan dan ook buiten kijf. Marc Brys pompte er daarbij nog in dat hij ook zijn verdedigende taken zou uitvoeren. Hij is immers opgeleid als centrumaanvaller en dat zat niet meteen in zijn repertoire. 

De Braziliaan toonde zich een voorbeeldige leerling en Brys is uitermate tevreden over de progressie en mentaliteit die hij toonde. Op de korte ruimte kan hij een man uitschakelen en technisch is hij bij de beteren in België. Eentje om in het oog te houden...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties