Interview Christophe Grégoire klaar voor de derby: "Het Luikse publiek zal zijn rol als twaalfde man met 100% spelen"
Nils Wens
| 1 reacties

Christophe Grégoire is klaar voor de derby

Christophe Grégoire klaar voor de derby: "Het Luikse publiek zal zijn rol als twaalfde man met 100% spelen"
Foto: © photonews

Deze zondagmiddag staat er een derby in Luik op het programma. Op de twaalfde speeldag van het kampioenschap speelt FC Luik, de laatste tijd minder in vorm, tegen Seraing.

De derby tussen FC Luik en Seraing zal op zondag in het heetst van de strijd zijn. FC Luik heeft het moeilijk in het kampioenschap en nemen de 14e plaats in op de ranglijst, terwijl Seraing op de tweede plaats staat en één van de kanshebbers is voor promotie. Alles kan gebeuren in dit soort wedstrijden. "Het wordt een speciale wedstrijd waarbij het Luikse publiek zijn rol als twaalfde man met 100% zal spelen. Het zijn dingen om rekening mee te houden", zegt Christophe Grégoire, de coach van Seraing

"FC Luik bevindt zich momenteel in een gecompliceerde situatie en zal met het mes tussen hun tanden spelen. Het wordt een zeer zware wedstrijd met veel inzet. We kunnen ze niet in hun spel laten komen. Wat ons betreft, moeten we ons deel doen en de drie punten halen. We staan nog steeds op de tweede plaats in de ranglijst en streven onze doelstellingen na. Leider Deinze schrikt niet terug en zet zijn vooruitgang voort. We moeten er klaar voor zijn als zij een klap krijgen om onze achterstand in te halen," legt de technicus uit.

Seraing verloor vorig seizoen op het veld van FC Luik. De nederlaag diende als les voor Gregory's jonge troepen. "Het is een speciale derby. Het stadion zit vol en de druk is er. Mijn spelers waren hierdoor beïnvloed. Ze hebben het sindsdien geleerd en zullen niet langer dezelfde fouten maken. We zullen er zondag moeten zijn", besluit Christophe Grégoire.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties