Poules voor het EK van komende zomer krijgen een duidelijke vorm: Rode Duivels normaal gezien tegen Rusland en Denemarken
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

De Rode Duivels spelen op het EK normaal gezien tegen Rusland en Denemarken

Poules voor het EK van komende zomer krijgen een duidelijke vorm: Rode Duivels normaal gezien tegen Rusland en Denemarken
Foto: © photonews

Komende zomer staat met het EK opnieuw een groot toernooi op het programma. De Rode Duivels zijn al zeker van hun plaats en kennen ook al zo goed als zeker twee van hun drie mogelijke tegenstanders.

Op dit moment kennen we al 19 van de 24 landen die zullen deelnemen aan het EK. Dat zijn: België, Denemarken, Zwitserland, Oekraïne, Italië, Portugal, Engeland, Tsjechië, Duitsland, Finland, Rusland, Frankrijk, Nederland, Kroatië, Zweden, Polen, Spanje, Oostenrijk en Turkije. Van die 24 landen zullen  op het EK de beste twee van elke poule doorgaan en ook nog eens de vier beste derdes plaatsen zich voor de 1/8e finales.

De loting zelf zal niet al te veel verrassingen meer met zich meebrengen want elk land dat helpt om het EK mee te organiseren mag twee groepswedstrijden in eigen land spelen. In elke poule kunnen dus hooguit twee landen die het EK organiseren tegen mekaar uitkomen. Rusland, Denemarken, Italië, Nederland, Spanje, Engeland en Duitsland zijn al zeker geplaatst en zijn ook organisatoren. 

Tegen Rusland en Denemarken

België gaat als reekshoofd naar het EK en doet dat al zeker met Italië, Oekraïne, Spanje en Engeland. Duitsland gaat in principe als zesde reekshoofd mee, maar dan moet het wel thuis winnen van Noord-Ierland. Anders is Nederland (dat dan met 3 doelpunten verschil moet winnen van Estland) of Frankrijk (dat moet hopen dat Duitsland niet wint en Nederland met minder dan 3 doelpunten verschil wint) het laatste reekshoofd.

Voor de Rode Duivels maakt dit weinig uit aangezien het allemaal gastlanden zijn die als laatste reekshoofd nog meekunnen in de eerste poule bij de loting op 30 november in Boekarest. Aangezien alle andere reekshoofden het EK mee helpen organiseren, komen de Rode Duivels zeker bij Denemarken en Rusland terecht. Oekraïne is door de politieke relaties met Rusland geen optie in die groep.

VOORLOPIGE POULES EK 2020

Pot 1: Italië, België, Engeland, Spanje, Oekraïne, Duitsland of Nederland of Frankrijk

Pot 2: Kroatië, Rusland, Polen, Zwitserland, Frankrijk, Nederland of Portugal

Pot 3: Turkije, Oostenrijk, Zweden, Denemarken, Nederland of Portugal, Tsjechië of Slowakije, Hongarije, Wales

Pot 4: Finland, Tsjechië of Slowakije, Hongarije, Wales en vier landen uit de Play-Offs van de Nations League 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties