De toon gezet onder Mourinho? Dominant Tottenham klopt West Ham in Londense derby

Hannes Van Gael

Alle ogen in de Premier League waren zaterdagnamiddag gericht op de Londense derby tussen West Ham en Tottenham Hotspur, want het was de eerste match van José Mourinho als manager van de Spurs. De Portugees doorstond zijn vuurdoop met verve.

Tottenham heerste tijdens de eerste helft. Het creëerde twaalf doelkansen, wat onder Pochettino dit seizoen nog niet gebeurde tijdens de eerste 45 minuten. Bij de pauze stond de thuisploeg ook al twee goals in het krijt. De hoofdrol was weggelegd voor Son, die de score opende en de 0-2 voorschotelde voor Lucas Moura.

Eerste grote test

Kane wou ook opvallen onder zijn nieuwe coach en scoorde net na de rust. Antonio en Ogbonna brachten nog wat spanning in de match, maar de 2-3 viel te laat. José Mourinho mocht drie dagen na zijn aanstelling al een eerste keer victorie kraaien als manager van Tottenham. Alderweireld speelde 90 minuten.

De eerste grote test voor de Mourinho volgt op 4 december tegen... Manchester United, de club waar hij net geen jaar geleden aan de deur werd gezet.