Analyse 🎥 Tegen Barcelona laatste kans voor Lucien Favre bij Borussia Dortmund?
Dante Bellon
| 0 reacties

Tegen Barcelona laatste kans voor Lucien Favre bij Borussia Dortmund?

🎥 Tegen Barcelona laatste kans voor Lucien Favre bij Borussia Dortmund?

Borussia Dortmund speelt vanavond op het veld van Barcelona voor een plek in de volgende ronde van de Champions League. Thorgan Hazard en Axel Witsel doen het uitstekend voor hun club. De club waar het momenteel voor de rest stroef draait.

En meestal als het resultaat niet naar behoren is en het voetbal alles behalve, mag de trainer het bekopen. In het geval van Dortmund zou dat ook nog eens geen slechte zaak zijn. Lucien Favre had afgelopen vrijdag al de bons kunnen krijgen, maar Marco Reus redde in extremis nog de meubelen tegen rode lantaarn Paderborn. De Borussen stonden bij de rust 0-3 in het krijt.

Een week voordien ging Dortmund roemloos onderuit op het veld van Bayern München (4-0), terwijl het enkele dagen voordien ook al eens een knappe comeback maakte tegen Inter Milaan (3-2). Borussia staat momenteel zesde met twintig punten uit twaalf wedstrijden. Niet genoeg voor een club die na acht jaar opnieuw wil meedingen naar de Duitse kampioenenschaal.

En al zeker niet als de grootste concurrent uit München het dan ook nog eens liet afweten in het seizoensbegin en al snel moest achtervolgen. Maar ondertussen staat die opnieuw vier punten voor. Maar het is vooral het voetbal dat niet om naar huis te schrijven is. Veel te vaak is Dortmund op achtervolgen aangewezen en zit er geen lijn in het spel. Spelers hebben moeite om elkaar te vinden en alles hangt te veel af van individuele acties.

Wanneer Dortmund dan tegen een team uitkomt dat als een hecht geheel speelt, kent het moeilijkheden. Dat was nog maar eens duidelijk tegen Paderborn. Eerder werd er al de naam van José Mourinho genoemd omdat de positie van de Zwitserse Favre wankel staat. Ook Niko Kovac wordt genoemd en Mario Götze heeft al laten weten om te vertrekken als Favre hoofdcoach blijft. Alles behalve de ideale situatie voor zowel club als coach. 

Indien Dortmund vanavond in Barcelona verliest, zal er enkel nog maar meer gepraat worden over een nakend vertrek -als het dan al niet gebeurt. Zaterdag wacht immers opnieuw een lastige klip voor die Schwarzgelben op het veld van Hertha Berlijn. Maar een schandelijk verlies op Barcelona zou al het einde kunnen betekenen volgens enkele media.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 1/8 Finales (H)

Nieuwste reacties