🎥 Thorgan Hazard zorgt met doelpunt voor belangrijke Dortmundse punten, Brandt levert wereldse assist

Dante Bellon

Borussia Dortmund weet weer wat winnen is. Na twee nederlagen en een (onverdiend) gelijkspel tegen de rode lantaarn, knoopten de mannen van coach Lucien Favre weer aan met een overwinning.

Op het veld van Hertha Berlijn kwamen de Borussen al snel op voorsprong. Jadon Sancho zette zijn ploeg na een kwartier voetballen op 0-1 na een magistrale pass van Julian Brandt. Twee minuten later was het opnieuw raak voor Borussia. Deze keer was het Thorgan Hazard die de weg naar doel vond.

Hertha was even het noorden kwijt, maar kwam geleidelijk aan weer in de wedstrijd. Iets na het halfuur had een andere Belg ook een aandeel in een doelpunt. Dodi Lukebakio zag zijn schot in doel gedevieerd worden door ploegmaat Vladimir Darida. De aansluitsingstreffer en de assist voor Lukebakio waren een feit.

Vlak voor rust kreeg Mats Hummels nog een tweede gele kaart, maar met tien man kon Dortmund Hertha makkelijk in bedwang houden en de overwinning over de streep trekken. De Schwarzgelben staan nu vijfde op vier punten van leider Leipzig, dat won van Paderborn.