Beter dan Virgil van Dijk? 23-jarige ploegmaat van Tielemans kan geweldige statistieken voorleggen in de Premier League
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 10 reacties

23-jarige Caglar Söyüncü kan geweldige defensieve statistieken voorleggen bij Leicester City, beter dan Virgil van Dijk

Beter dan Virgil van Dijk? 23-jarige ploegmaat van Tielemans kan geweldige statistieken voorleggen in de Premier League

Liverpool mag dan wel autoritair aan de leiding staan in de Premier League, Leicester City kan met voorsprong de beste defensieve statistieken voorleggen. Dat hebben de Foxes voor een deel te danken aan de ontbolstering van Caglar Söyüncü.

Leicester City is net zoals in het kampioenenjaar (2015-2016) als een speer uit de startblokken geschoten en er wordt gezegd dat de huidige kern beter is dan die onder Ranieri destijds. De cijfers van dit jaar zijn alleszins veel indrukwekkender dan die van de eerste 16 wedstrijden in 2015: 38 op 48 (39 goals voor, 10 tegen) nu tegenover 35 op 48 (34 goals voor, 22 tegen) toen.

Van Dijk vs Söyüncü

Het verschil is wel dat de concurrentie het dit jaar niet laat afweten. Meer zelfs: Liverpool zette een ronduit indrukwekkende reeks van 46 op 48 neer. Naast een weergaloze voorlijn kunnen de Reds achterin rekenen op rots in de branding Virgil van Dijk, vorige week nog tweede na Lionel Messi in de verkiezing van de Gouden Bal.

Maar de Foxes hebben ook zo'n rots in hun verdediging: Caglar Söyüncü, een rechtsvoetige centrale verdediger van 1m87. De 23-jarige Turk kwam in de zomer van 2018 over van Freiburg en kon zich in de schaduw van Harry Maguire, voor 87 miljoen euro naar Manchester United vertrokken, een jaar aanpassen aan de Premier League. Daar is hij met glans in geslaagd, want nu is hij niet meer weg te denken uit de basisploeg van Brendan Rodgers.

Söyüncü miste net zoals Van Dijk nog geen enkele minuut in de competitie. De Nederlander is wel beslissender dan de verdediger van Leicester, in de zin dat hij op standaardfases meer dan eens het verschil maakt. Van Dijk heeft ook meer présence en gezien zijn leeftijd (28) is dat niet onlogisch.

Maar als we de defensieve statistieken erbij nemen moet Söyüncü niet onderdoen voor zijn collega. Leicester behaalde meer clean sheets, slikte minder tegengoals en wat tackles en intercepties betreft zet Söyüncü 'de puntjes op de u'. Bovendien kan hij beschouwd worden als 'koopje'. Leicester betaalde in 2018 21 miljoen euro aan Freiburg. Van Dijk verhuisde een half jaar eerder voor net geen 85M van Southampton naar Liverpool en daar hebben ze nog geen seconde spijt van gehad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties