Hendrik Van Crombrugge, puntenpakker van beroep (al hadden het er nog wat meer kunnen zijn)

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 8 reacties
Hendrik Van Crombrugge, puntenpakker van beroep (al hadden het er nog wat meer kunnen zijn)

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

"Een doelman die punten pakt en een spits die de goal weet staan, daar kom je ver mee": het is een huizenhoog voetbalcliché, dat ook een grond van waarheid bevat. Die spits heeft Anderlecht lange tijd moeten missen, maar de puntenpakker doet al mee van speeldag 2.

Hendrik Van Crombrugge staat een aardig seizoen te keepen bij Anderlecht. De van Eupen overgekomen doelman is samen met Nacer Chadli een van de geslaagde transfers bij de Brusselaars. Tegen Standard kroop hij andermaal in een hoofdrol en voorkwam hij dat zijn team ten onder ging.

Straffe cijfers

Als we het klassement opmaken van het minste aantal tegengoals staat Anderlecht wel in de top-6. Alleen Club Brugge (7), Charleroi (16) en Standard (20) slikten er minder. Bij KAA Gent en Zulte Waregem tellen we er  even veel (22). Met zijn zeven behaalde clean sheets doet hij even goed als Kaminski en Bossut en net iets minder goed dan Penneteau (8) en Mignolet (11).

Vijf van die clean sheets werden geboekt bij een 0-0. Door die 0 op het scorebord te houden had hij al heel wat punten kunnen pakken voor zijn ploeg, maar in die matchen ontbrak het Anderlecht aan die andere component van het voetbalcliché: een scorende spits.

Bijna foutloos

Tegen Kortrijk (0-0), Eupen (0-0), Moeskroen (0-0) en Standard (1-0 en 1-1) had hij met een of meerdere reddingen steeds een aandeel in de puntenoogst van Anderlecht. Er waren ook overwinningen en gelijke spelen waar hij nauwelijks in actie moest schieten.

Naast enkele geweldige parades zien we de 26-jarige doelman ook zelden in de fout gaan. Het slippertje tegen Oostende, waar Akpala na goed storen de 1-0 maakte, was een zeldzame fout.

De doelman is een van de weinige stabiele factoren bij het Anderlecht van dit seizoen. Hij heeft zijn punten al gepakt en met behulp van wat meer daadkracht voorin waren enkele van de scoreloze draws gewoon zeges geweest. In plaats van een stuk of 6 gewonnen punten hadden het er ook een tiental kunnen zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties