Is hij de nieuwe Ballon d'Or? "Hij maakt een ernstige kans! 51 doelpunten is wel knap!"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 8 reacties

Volgens zijn trainer maakt Robert Lewandowski grote kans op de Gouden Bal

Is hij de nieuwe Ballon d'Or? "Hij maakt een ernstige kans! 51 doelpunten is wel knap!"
Foto: © photonews

Bayern München is opnieuw de grote slokop in Duitsland. Na een 4-2-zege tegen Bayer Leverkusen pakten ze na de titel ook de DFB-Pokal. En wie was er weer doorslaggevend? Jawel, Robert Lewandowski. Doorbreekt hij de hegenomie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo?

Sinds 2008 kon enkel Luka Modric (2018) eens de Ballon d'Or winnen. Alle andere jaren was het een zaak tussen Ronaldo en Messi. Met zijn twee doelpunten van zaterdag zit Lewandowski nu aan 51 goals dit seizoen: 34 doelpunten in de Bundesliga, 11 in de Champions League en 6 in de Duitse beker. In totaal scoorde hij 51 keer in in 43 wedstrijden en tussendoor deelde hij ook nog 6 assists uit.

Volgens Bayern-coach Hans-Dieter Flick is hij nu de grote kandidaat voor de Ballon d'Or, al zal hij daarvoor misschien ook nog de Champions League moeten winnen. "51 goals is ontzettend knap. Ook nu was hij weer goed voor twee fraaie goals. Hij heeft zoveel vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten", sprak Flick.

"Als je kijkt naar het aantal doelpunten dat hij dit seizoen al gemaakt heeft, dan denk ik dat hij een ernstige kans maakt om de Gouden Bal te winnen. Waarom niet? Hij heeft zelf de fundamenten gelegd. Ik wens hem heel veel succes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties