De spreidstand van AA Gent in afwachting van coach nummer vier dit seizoen, nu al duidelijk wie het wordt
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 33 reacties
De spreidstand van AA Gent in afwachting van coach nummer vier dit seizoen, nu al duidelijk wie het wordt
Foto: © photonews

Het wordt al een hele poos gefluisterd in de wandelgangen en het gebrek aan kristalheldere communicatie lijkt het ook steeds meer te gaan bevestigen: KAA Gent zal dit seizoen ook nog een vierde coach krijgen.

Het was eigenlijk al duidelijk bij de aanstelling van Wim De Decker bij het ontslag van Laszlo Bölöni. "Voorlopig stellen wij geen nieuwe coach aan en krijgt De Decker een unieke kans om het waar te maken", aldus voorzitter De Witte toen.

En dus is De Decker zo'n beetje T1-ad interim en toch ook weer niet. Het zorgt voor een moeilijke spreidstand, want de coach heeft wel degelijk ideeën. Hij 'steelt' het goede van Jess Thorup en probeert daar eigen accenten bij te slepen.

Zo kwam hij in Moeskroen met een kuip op het middenveld om voor meer stabiliteit te zorgen. Maar diezelfde kuip werd - met een man minder weliswaar - eigenlijk plots een vier op een extra verdedigende linie tegen Dynamo Kiev.

Met Botaka en Mohammadi naast de vier echte verdedigers stonden er zo bijna zes mensen te verdedigen op een lijn. En nog werd de 1-2 geslikt, nooit een goed teken. De Buffalo's geloven nog niet helemaal in zichzelf en dat was er ook aan te zien.

Terugkeer Vanhaezebrouck

Te schutterend, te aarzelend en te veel afwachtend. Het vertrouwen is nog niet helemaal terug en het zou gek zijn om dat aan De Decker te verwijten: op een week of op twee weken los je dat niet op. Maar door de woorden van De Witte lijkt het wel duidelijk: er komt nog een nieuwe coach. 

Hein Vanhaezebrouck staat al een tijdje op het verlanglijstje, maar hij werd onlangs geopereerd en gaf eerder aan dat hij zeker in 2020 geen job meer zou aannemen als coach. Mogelijk kan dat toch nog iets vervroegd worden en dan kan hij binnen enkele weken de vierde T1 worden van Gent. Als de spelersraad dat ziet zitten natuurlijk, want zij zouden inspraak krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties