Kostenplaatje voor investeerders loopt te hoog op, verhaal van Roeselare lijkt over en uit: "Alleen nog wachten op formele bevestiging"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 16 reacties

Kostenplaatje voor investeerders loopt te hoog op, verhaal voor Roeselare lijkt over en uit: "Alleen nog wachten op formele bevestiging"

Kostenplaatje voor investeerders loopt te hoog op, verhaal van Roeselare lijkt over en uit: "Alleen nog wachten op formele bevestiging"

Op 11 september legde de Raad van Bestuur van KSV Roeselare de boeken neer. Eerder dit jaar werd de club overgenomen maar dat gebeurde onder valse beloftes met het faillissement tot gevolg. De club kon nog onder het huidige stamnummer worden overgenomen, maar de curator acht die kans klein.

Curator Yves François werd aangesteld om met kandidaat-overnemers te onderhandelen. "Er is zeker nog een sprankeltje hoop", liet hij op 18 september aan onze redactie weten. En tot woensdagavond was er ook een serieuze kandidaat, maar die lijkt nu toch te zullen afhaken.

Woensdagavond bevestigde curator François dat hij de kans groot acht dat het einde verhaal is. "Al wacht ik nog op formele bevestiging van de kandidaat-overnemer. Voor de bondsschulden wilden ze nog wel opdraaien, maar de kosten voor de sportieve gevolgen liggen te hoog."

4 miljoen euro

Want Roeselare moet volgend jaar een reeks zakken door het faillissement. Enezijds zijn er de overnamekosten (zo'n 2 miljoen euro) en anderzijds de investeringen om te promoveren (nog eens 2 miljoen). "Daar zijn ze op afgeknapt."

De spelers zitten dus zonder club zou je dan denken, maar dat is niet bij iedereen het geval. "Sommigen zal ik als vrije speler aanduiden, maar een deel heeft nog een verkoopwaarde", aldus François.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties