Geen overwinning van Juventus na gemiste penalty van Cristiano Ronaldo

Bart Vrancken

Geen overwinning voor Juventus op speeldag 12 in de Serie A in Italië. Atalanta verweerde zich goed en hield de thuisploeg op een gelijkspel.

Met ex-Genkspeler Ruslan Malinovskiy in de basis begon Atalanta sterk aan de wedstrijd. Toch was het Juventus dat net voor het halfuur op voorsprong kwam. Nadat Morata op nonchalante wijze met een hakbal de 1-0 liet liggen, scoorde Federico Chiesa wél de 1-0 op aangeven van Rodrigo Betancur. Chiesa was dit seizoen in negen wedstrijden al goed voor één goal en vijf assists.

De 1-0 die bij de rust op het bord stond werd in minuut 57' uitgewist door de gelijkmaker van Remo Freuler. Gezien het spelbeeld was de 1-1 zeker niet onverdiend.

Penalty Juventus

Het moment in de wedstrijd was ongetwijfeld de strafschop voor Juventus. Een klusje voor Cristiano Ronaldo zou je denken... Maar het was doelman Gollini die aan het langste eind trok en Atalanta behoedde voor de achterstand.

In de slotfase maakten beide ploegen nog aanspraak op de overwinning. Alejandro Gómez had nog een goede kans voor Atalanta maar ook Weston McKennie, Danilo en Cristiano Ronaldo hadden de wedstrijd kunnen beslissen in het voordeel van Juventus.

5 minuutjes voor Dybala

Argentijn Dybala mocht zich in de laatste minuten van de wedstrijd nog opmaken voor een invalbeurt.  Het bleef 1-1 en zo blijft Atalanta steken op plek negen in het klassement. Juventus liet de kans liggen om de kloof met AC Milan te verkleinen.