Eeuw is amper 20 jaar ver, maar Ronaldo nu al verkozen tot voetballer van de eeuw

Eeuw is amper 20 jaar ver, maar Ronaldo nu al verkozen tot voetballer van de eeuw
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Dubai zijn de Globe Soccer Awards uitgereikt met als orgelpunt de uitreiking van de trofeeën voor de beste speler, coach en ploeg van de eeuw.

De eeuw is nog maar 20% afgewerkt maar toch werden de trofeeën al uitgedeeld. Cristiano Ronaldo kreeg de prijs in het bijzijn van FIFA-voorzitter Gianni Infantino. De Portugees begon in 2002 zijn carrière in zijn thuisland en ging daarna naar Manchester United en Real Madrid om zo bij Juventuis uit te komen. Op persoonlijk vlak won hij 5x de Gouden Bal, maar hij won ook 4x de Champions League en veroverde 7 landstitels met 3 verschillende clubs.

Real Madrid werd verkozen tot club van de eeuw. De Madrilenen wonnen deze eeuw 5x de Champions League, een record. Ook een record was hun reeks van drie opeenvolgende overwinningen van de beker met de grote oren tussen 2016 en 2018.

De trainer van het jaar is ook een Spanjaard maar heeft geen band met Real Madrid, integendeel. Pep Guardiola werd namelijk verkozen tot coach van de eeuw. Guardiola was deze eeuw trainer van Barcelona, Bayern München en zit momenteel bij Manchester CIty.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties