Dries Mertens maakt na blessure opnieuw minuten bij Napoli, dat gehakt maakt van Fiorentina

Seppe Frans

Dries Mertens mocht na zijn blessure opnieuw minuten maken in de Italiaanse competitie. Napoli smeerde Fiorentina een zware nederlaag aan. De Florentijnen keerden huiswaarts met een 6-0 pandoering

Napoli had eender deze week in de Italiaanse beker de handen vol met tweedeklasser Empoli. Pas een kwartier voor het einde kon aanvaller Andrea Petagna de beslissende 3-2 binnenduwen. Dries Mertens zag zondagmiddag vanop de bank dat zijn ploeg deze keer  wel furieus aan de wedstrijd begon.

Na vijf minuten brak Lorenzo Insigne de score al open voor de thuisploeg. Ondanks de grote kansen op de gelijkmaker aan de kant van Fiorentina, viel het doelpunt aan de overkant. Kort na de 2-0 ging Lorenzo Insigne op wandel door de Florentijnse verdediging. Met een splijtende pass zette hij Hirving Lozano op weg naar de 3-0. Voor rust viel ook de 4-0, de vernedering voor de bezoekers was al voor het rustsignaal compleet.

Na rust legde Lorenzo Insigne vanop de stip zijn tweede van de middag binnen. Dries Mertens mocht nog een kwartiertje meespelen en zag diep in de toegevoegde tijd Politano de 6-0 eindscore op het bord leggen. Het zal hem zeker deugd gedaan hebben na zijn vervelende blessure.Napoli springt dankzij deze deugddoende zege naar een derde plaats.