KV Oostende bijt van zich af na afgelaste wedstrijd: "Er wordt verwacht dat we het veld speelklaar houden, dat hebben we ook gedaan"

Seppe Frans
| 9 reacties
KV Oostende bijt van zich af na afgelaste wedstrijd: "Er wordt verwacht dat we het veld speelklaar houden, dat hebben we ook gedaan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag werden de wedstrijden op de Freethiel en de Diaz Arena door de weersomstandigheden afgelast. Het veld was nog deels bevroren dus besloten de scheidsrechters om niet in actie te komen. Er dreigt zelfs een sanctie voor Waasland-Beveren en KV Oostende, al gaat de kustploeg niet akkoord.

Als de scheidsrechters beslissen dat de betrokken clubs niet voldoende hun best hebben gedaan om het veld speelklaar te houden, dan dreigt er een sanctie die kan oplopen tot 50.000 euro. Bij KV Oostende beweren ze alvast al het mogelijke gedaan te hebben: “We hadden een tent met een verwarming op het plein gezet, een systeem dat warme lucht over het hele veld blaast. Uiteraard heeft het uiterste stukje tegen de zijlijn de meeste moeite om de warmte te ontvangen”, klonk het bij Operating Officer Thorsten Theys.

Woensdag krijgt de club een nieuwe kans. KRC Genk reist dan opnieuw af naar de kust: “Het is jammer dat de partij tegen KRC Genk werd uitgesteld. Er wordt van ons verwacht om het veld speelklaar te houden, dat hebben we ook gedaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties