Hein Vanhaezebrouck wil dat partij tegen Club Brugge doorgaat: "Maar het is hun beslissing"

Hein Vanhaezebrouck wil dat partij tegen Club Brugge doorgaat: "Maar het is hun beslissing"
Foto: © photonews

Zondagmiddag staat voor AA Gent de clash met Club Brugge op de agenda. Als die tenminste doorgaat met alle coronagevallen bij blauwzwart.

Mogelijks wordt de partij van AA Gent tegen Club Brugge nog uitgesteld door de coronabesmettingen bij blauwzwart. “Ik hou met alles rekening maar ik zal zaterdag pas meer weten”, zegt Vanhaezebrouck. “Als we zaterdag bericht krijgen dat het niet doorgaat, zullen we wel handelen. Tot zolang bereiden we ons gewoon voor. Ik speel trouwens liever die match zodat ons verder programma normaal verloopt. Maar regels zijn regels. Ik moet gelukkig niet nadenken over wat ik zou doen in hun situatie. Dat is hun beslissing.”

Het ideale moment om Club Brugge te treffen? Of net niet? “Een gehavend Brugge dat drie dagen na hun Europese uitschakeling afzakt naar de Ghelamco Arena doet menig Gentse supporter echter watertanden: “Als je wint is iedereen content. Als je verliest, heeft iedereen kritiek. Dat is dagelijkse kost voor mij.”

AA Gent had tien dagen tijd sinds het laatste duel. “Het is voor ons de eerste week sinds lang dat we geen midweekmatch hadden. Maar dat is inherent aan ploegen die Europees spelen en de huidige omstandigheden. Kijk maar naar ploegen zoals Eupen, die op een bepaald moment vijftien coronagevallen hadden en meerdere wedstrijden moesten inhalen waardoor ze zelfs geen winterstop hadden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties