Hoe komt een winnaar van de Champions League, Spaanse landstitels,... in Eupen terecht? "Voor mijn toekomst is dit een belangrijke stap"
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties

Adriano legt uit hoe hij bij KAS Eupen is terechtgekomen

Hoe komt een winnaar van de Champions League, Spaanse landstitels,... in Eupen terecht? "Voor mijn toekomst is dit een belangrijke stap"
Foto: © photonews

Met Adriano heeft KAS Eupen een speler met héél véél adelbrieven in de kast. Het blijft echter een vraagstuk wat een voormalige prijzenpakker van FC Barcelona, Sevilla FC en Besiktas JK in de Oostkantons komt zoeken. Hij antwoordt zelf op die vraag.

Spaanse landstitels, Spaanse bekers, winst in Europa League én Champions League, een gouden medaille in de Copa America met de Gouden Kanaries,... De prijzenkast van Adriano zit tot de nok toe gevuld. 

Na zijn avontuur bij Besiktas JK trok Adriano naar Atlético Paranaense. “Maar ik moet toegeven dat de aanpassing lastig was. Hoe ik dan met mijn palmares bij KAS Eupen ben terechtgekomen? Ik wilde terug naar Europa én een nieuwe competitie ontdekken.”

Correia Claro Adriano
© photonews

“In Eupen kan ik mijn ervaring doorgeven aan de jeugd”, glimlacht Adriano in Het Laatste Nieuws. “En ik mag zeggen dat ik opnieuw een goed niveau haal. Ook voor mijn toekomst is het een belangrijke stap. Ik wil coach of sportief directeur worden.”

Hoe ik dan met mijn palmares bij KAS Eupen ben terechtgekomen? Ik wilde terug naar Europa én een nieuwe competitie ontdekken

Adriano

Via Jordi Condom - de sportief directeur van de Panda’s werkte met Adriano samen bij FC Barcelona - kwam hij uiteindelijk Am Kehrweg terecht. “Het leven in België bevalt me. Door de pandemie heb ik het land nog niet volledig kunnen ontdekken. Maar we komen hier niets tekort.”
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties