Filip Joos heeft een duidelijke titelfavoriet in Frankrijk: "Ik hoop - net als elke rechtgeaarde voetballiefhebber - dat Rijsel het haalt, tegen het grote PSG."
Bart De Vré
| 11 reacties

Filip Joos hoopt op het Lille van Jonathan David als kampioen in Frankrijk

Filip Joos heeft een duidelijke titelfavoriet in Frankrijk: "Ik hoop - net als elke rechtgeaarde voetballiefhebber - dat Rijsel het haalt, tegen het grote PSG."

In Frankrijk is de titelstrijd ongemeen spannend. Rijsel leidt er met 73 punten, PSG telt er 72, Monaco 71.

Filip Joos keek in Extra Time even over de landsgrenzen en zag de immens spannende titelstrijd in Frankrijk. .  "Rijsel kan met 4 zeges kampioen worden, maar het zijn wel nog 4 speciale matchen."

Het vijfde wiel aan de wagen in de Franse top is Lyon. Zondag stond Rijsel daar nog 2-0 in het krijt, maar het draaide de rollen nog om. Lyon lijkt met 67 slagen zo definitief uitgeteld. Rijsel ligt nog steeds in polepositie.

Ex-Gent-spits Jonathan David maakte zondag 1 goal, de Turk Burak Yilmaz, die onlangs ook al 3 keer scoorde tegen Nederland, 2. "Die is echt wel on fire", vertelt Joos over de nieuwkomer dit seizoen met 12 goals in 24 duels. David had een lange inloopperiode nodig, maar zit nu ook aan 11 in 33.

"Er zijn nog 4 wedstrijden, te beginnen met Rijsel-Nice op 1 mei. Rijsel-cocch Galtier gaat wellicht naar Nice, dus dat is al speciaal."

"Daarna volgt Lens-Rijsel, dat is een enorme derby in het noorden van Frankrijk. Rijsel-Saint-Etienne is nummer 3, Galtier is 8 jaar coach geweest van Saint-Etienne. En de laatste match is Angers-Rijsel. Het is superspannend."

"Ik hoop - net als elke rechtgeaarde voetballiefhebber - dat Rijsel het haalt, tegen het grote PSG."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties