Analyse Duivelse verdediging stelt ons niet gerust in aanloop naar het EK

Duivelse verdediging stelt ons niet gerust in aanloop naar het EK
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vier grote kansen weggeven tegen Griekenland... Het geeft de burger geen moed, zo net voor het EK. De driemansverdediging met Alderweireld, Boyata en Denayer bleek niet al te zeker te zijn.

Ook Alderweireld speelde niet zijn beste match tegen Griekenland. Al na een paar minuten gaf hij een grote kans weg na een te korte terugspeelbal. Denayer en Boyata werden dan weer regelmatig op snelheid in hun rug gepakt. 

Er moet gehoopt worden dat Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen topfit aan de start van het toernooi kunnen verschijnen. Beide verdedigers werden gisteren gespaard, maar zullen zondag wel in actie komen.

Ook zij zijn niet van de snelsten en zullen geen verdedigers op snelheid terughalen, maar kunnen wel veel oplossen op ervaring en positiespel. Sowieso zal Boyata uit de basis verdwijnen als één van de twee fit is.

Maar kan België met een verdediging van opgeteld meer dan 100 jaar oud de Mbappé's en Fodens van deze wereld het scoren beletten? De verdediging blijft toch wel de grootste twijfellinie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties