De prognose van de redactie - 16: Seraing wacht op stevige versterkingen

De prognose van de redactie - 16: Seraing wacht op stevige versterkingen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe seizoen staat stilaan voor de deur en dus beschouwen we voor met onze jaarlijkse prognoses. Vele ploegen moeten nog altijd (heel) wat transfers doen, toch blikken we nu al vooruit. Met vandaag Seraing op plaats 16: wanneer komen die spelers?

Prognose

Seraing promoveerde vorig seizoen uit 1B nadat het de barragematchen won van Waasland-Beveren sindsdien is de kern  er niet sterker op geworden. Topschutter Mikautadze keerde terug naar Metz en zal niet meer te zien zijn bij de promovendus. Zijn vertrek is alvast een serieuze aderlating voor de Waalse club. Ook Swers, Godart, Sabaouni zijn vertrokken.

Jordi Condom rekent nog op 4 of 5 aanwinsten. Momenteel zijn de enige nieuwe namen: Mathieu Cachbach, Marsoni Sambu en Marius Mouandilmadji.

In de gegeven omstandigheden stevent Seraing op een moeilijke competitiestart af en dreigt een heel seizoen achter de feiten te moeten aanlopen. De eerste 3 wedstrijden van Seraing zijn direct stevige tegenstanders: Kortrijk (UIT), KV Mechelen (THUIS), Anderlecht (UIT).

Opvallende transfers

Seraing haalde Marius Mouandilmadji nadat de speler einde contract was bij Porto. Het lijkt erop dat Luciano D'onofrio bij deze transfer een handje geholpen heeft met zijn Portugese connecties.

Sterke punten/Vraagtekens

Na het vertrek van Emilio Ferrera is het nog afwachten hoe dit Seraing op de mat gaat komen, maar hun oefenwedstrijden doen toch veel positieve dingen uitschijnen. Les Métallos versloegen in de voorbereiding Gent met 1-0 en F91 Dudelange met 3-0. Tegen Eupen verloren de mannen van Jordi Condom met 2-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties