Utrecht blijft Angstgegner van Belgische clubs: nu gaat Beerschot voor de bijl

Dennis Rosiers
| 9 reacties

Beerschot ging woensdag in de Memorial Marc Steenackers met 1-2 onderuit tegen FC Utrecht, dat zich in deze oefencampagne profileert als Angstgegner van onze Belgische clubs.

De net geen 2000 fans op het Kiel zagen hoe Utrecht op het halfuur op voorsprong kwam. Boussaid knalde vanuit de tweede lijn knap binnen, al zag Vanhamel er niet goed uit. Op slag van rust leek nieuwkomer Thibault De Smet de bordjes gelijk te hangen, maar de ref keurde het doelpunt af voor buitenspel.

Na de pauze vergat Balk de 0-2 in doel te knallen, terwijl voor De Mannekes Van den Buijs en Holzhauser dicht bij de gelijkmaker kwamen. Sander van de Streek maakte er met nog tien minuten op de klok 0-2 van. Beerschot lukte via de ingevallen Eleke meteen de aansluitingstreffer. Ei zo na werd het zelfs nog 2-2, maar een listige trap van Holzhauser verdween aan de voor Beerschot verkeerde kant van de paal.

Opvallend: FC Utrecht speelde tijdens deze oefencampagne al tegen zes Belgische eersteklassers. Tegen Anderlecht en Antwerp werd gelijkgespeeld, maar de wedstrijden tegen Beerschot, AA Gent, Club Brugge én KV Mechelen werden allemaal winnend afgesloten. Zaterdag oefent Utrecht tegen Zulte Waregem.