🎥 PSV woedend na omstreden fase: "Geef ze gewoon meteen de cup!" en "Dit is schandalig"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 15 reacties

🎥 PSV woedend na omstreden fase die titelstrijd mogelijk in een definitieve plooi heeft gelegd

🎥 PSV woedend na omstreden fase: "Geef ze gewoon meteen de cup!" en "Dit is schandalig"
Foto: © photonews

Bij PSV zijn ze laaiend na de winnende goal van Ajax gisteren in het onderling duel. Mazraoui scoorde, maar het leek er sterk op dat de bal buiten de lijnen was geweest. De scheidsrechter kon daar echter geen sluitend antwoord op geven en keurde de goal goed. De VAR kwam ook niet tussen.

Blind rukte op over de linkerflank en leek de bal over de zijlijn te duwen, maar mocht doorgaan. Mazraoui kon daarop scoren. Bij PSV waren ze echter zeker dat de VAR de goal wel zou afkeuren. 

“Schandalig, dit is toch duidelijk”, zei aanvoerder Marco van Ginkel bij ESPN toen hij de beelden van het moment zag. “Ik ben hier doodziek van.”

Trainer Roger Schmidt ging bijna door het lint. “Geef de cup maar meteen aan Ajax”, schreeuwde hij naar de vierde official. “Geef ze die cup maar, doe het vandaag nog.”

Achteraf was hij al wat meer bedaard. “Ik stond naast de grensrechter en zag dat de bal uit was. Ik begreep niet waarom hij z’n vlag niet omhoog stak. Toen ik de beelden zag, wist ik zeker dat ze de goal zouden afkeuren. Maar dat deden ze niet.”

Ajax krijgt volgens Schmidt een voorkeursbehandeling. “Na zes wedstrijden tegen Ajax weet ik dat alle fiftyfifty-momenten hun kant opgaan. Dat is mijn gevoel. Dat gaat om kleine beslissingen, maar ook om grote zoals nu met die tweede goal. We moeten het accepteren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties