Philippe Clement redt zijn vel na klinkende zege tegen PSG

De voorbije dagen weerklonken heel wat geruchten omtrent een vroegtijdig ontslag van trainer Philippe Clement bij AS Monaco. Maar onze landgenoot lijkt zijn vel voorlopig te hebben gered. Zo wonnen de Monegasken zondagmiddag verrassend van leider Paris Saint-Germain met duidelijke 3-0-cijfers.

De uitslag tegen PSG zou niet meer uitmaken, klonk het in de Franse pers. Maar Clement haalde tegen de leider wel zijn gram. In de eerste helft bracht Ben Yedder de thuisploeg op voorsprong. Met de buitenkant van de voet tikte de kapitein van Monaco de bal fraai voorbij Gianluigi Donnarumma.

Na de pauze werd het nog een pak mooier voor Monaco. Clement bracht Kevin Volland tussen de lijnen en na vier minuten op het veld zorgde de Duitser voor de 2-0. Helemaal in het slot zette Ben Yedder via een strafschop de eindstand op het bord.

Door de zege blijft Monaco in de running voor een Europees ticket. De ploeg uit het Prinsdom staat nu 7e met 44 punten. PSG blijft in de Ligue 1 de autoritaire leider. Het heeft een voorsprong van 15 punten op Marseille, de eerste achtervolger.