🎥 Twee penaltymissers van man in vorm, maar Real Madrid loopt geen averij op bij Osasuna

Dennis Rosiers

Karim Benzema speelt al maanden op een waanzinnig hoog niveau. De Franse topspits loodste Real Madrid haast in zijn eentje voorbij Chelsea in de Champions League en ook in eigen land loopt het op wieltjes voor de Koninklijke.

Woensdagavond ging Real Madrid met 1-3 winnen bij Osasuna. Alaba scoorde al vroeg, maar Budimir maakte meteen gelijk. Op slag van rust bezorgde Asensio Real alsnog de voorsprong. Pas diep in blessuretijd kon Vazquez alle twijfels wegnemen, want Real Madrid liet na om de wedstrijd vroeger op slot te gooien.

Topschutter en man in vorm Karim Benzema (34) kende niet zijn dagje in Pamplona. De spits van Real Madrid miste tot twee keer toe (52' en 59') een strafschop. Telkens koos Sergio Herrera de juiste hoek. Zo blijft Karim Benzema voorlopig steken op 25 competitiedoelpunten dit seizoen.

Met nog vijf speeldagen te gaan telt Real Madrid liefst zeventien punten voorsprong op dichtste achtervolger Atletico Madrid. Barcelona volgt op achttien punten van de Koninklijke en heeft nog twee wedstrijden achter de hand.