Moet Duitsland na de groepsfase alweer naar huis? "Dat ze Fullkrug moeten selecteren, geeft aan dat ze een probleem hebben"

Jeroen Deheegher
| 4 reacties
Moet Duitsland na de groepsfase alweer naar huis? "Dat ze Fullkrug moeten selecteren, geeft aan dat ze een probleem hebben"

Duitsland verloor zijn eerste match op het WK tegen Japan.

Duitsland kreeg wel een levenslijn toegeworpen door Costa Rica, dat won met 0-1 tegen Japan. Duitsland heeft zo zijn lot weer in eigen handen en zo kan elke ploeg na twee speeldagen met drie punten staan in groep E als het wint van Spanje

Maar dan moet Duitsland wel efficiënter zijn dan tegen Japan toen het heel wat kansen mistte. Vooral voorin ontbreekt het Duitsland aan kwaliteit, en spits nummer één Werner is dan nog geblesseerd. 

"Toen Duitsland 8 jaar geleden wereldkampioen werd, was dat met Miroslav Klose. Dat is ook niet de allergrootste naam, maar die scoorde wel veel. Dat ze nu een speler als Niclas Fullkrug moeten selecteren, geeft aan dat ze voorin een probleem hebben", zegt Bundesliga-commentator Luc van Doorslaer bij Sporza. 

Ook achterin ziet hij wel wat mankementen. "Er zijn jonge jongens meegenomen in plaats van spelers zoals Hummels, maar dan zag je toch dat Schlotterbeck en Süle er positioneel niet al te best uitzagen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21813 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties