Defour riskeert twee speeldagen schorsing plus nog eens drie met uitstel
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Steven Defour zou twee speeldagen moeten brommen, plus drie met uitstel

Defour riskeert twee speeldagen schorsing plus nog eens drie met uitstel
Foto: © photonews

Steven Defour heeft zoals verwacht een stevig schorsingsvoorstel gekregen van het Bondsparket. Die eisen drie schorsingsdagen, waarvan twee met uitstel, voor zijn gedrag op het veld. Maar dat is niet alles.

Ondanks de 3-2 overwinning tegen Kortrijk, stormde Steven Defour zaterdag het veld op om scheidsrechter Denil de les te spellen. Op foto's die rechtenhouder Eleven Sports kon maken, is te zien hoe hij Denil in de borst port, en als logisch gevolg de rode kaart te zien krijgt. Defour vertrok kwaad, maar zou volgens het verslag van Denil nog eens teruggekeerd zijn om opnieuw, op agressieve manier, zijn kritiek te uiten.

Het Bondsparket vordert daarom drie wedstrijden schorsing voor Defour, waarvan twee uitgestelde, en 2.000 euro boete voor de rode kaart. Voor zijn gedrag na de uitsluiting komt daar nog een uitgestelde schorsingsdag bij. Een openstaande uitgestelde schorsing dreigt dan weer effectief te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21817 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties