Analyse De clash tussen PSG en Kylian Mbappé: de keuze tussen geld, het morele kompas en toch ook het EK

De clash tussen PSG en Kylian Mbappé: de keuze tussen geld, het morele kompas en toch ook het EK

De clash tussen PSG en Kylian Mbappé blijft maar duren. Het morele kompas van de Fransman staat op het spel.

PSG vertrok zonder Kylian Mbappé op de tour naar Japan. De Franse superster weigert zijn contract te verlengen in de Franse hoofdstad en wil volgend seizoen transfervrij vertrekken, wellicht naar Real Madrid. Bij PSG zijn ze al zeker van een akkoord tussen Mbappé en Real. 

Er zijn echter aanbiedingen van het Saoedische Al-Hilal, PSG zou zo'n 300 miljoen euro kunnen ontvangen. Mbappé zelf zou zelf 700 miljoen euro per jaar kunnen ontvangen. En over een jaar toch gratis naar Real Madrid kunnen trekken. 

Morele kompas

Maar past een transfer naar Saoedi-Arabië wel binnen het morele kompas van Mbappé? Hij weigerde al sponsordeals van de Franse nationale ploeg met bedrijven zoals  KFC, Coca-Cola en gokbedrijf BetClic. Op het WK in Qatar draaide hij steevast de Man of the Match-trofee van Budweiser om zodat het logo van het biermerk verborgen bleef. 

Voor iemand die het gezicht van een generatie wil zijn past een transfer naar Saoedi-Arabië dan natuurlijk niet. En op je 24ste een jaar naar de woestijn trekken zou ook sportief een serieuze achteruitgang zijn in een seizoen met een EK in Duitsland op het programma. 

Maar zowel PSG als Mbappé houden voorlopig voet bij stuk. PSG wil verkopen, Mbappé wil zijn contract uitdoen. De Fransman zou zelfs overwegen om gewoon het hele seizoen op de bank te zitten. Benieuwd wie deze schaakwedstrijd met hoge inzet naar zich toe zal trekken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties