📷 Gift Orban legt criticasters op zijn speciale manier het zwijgen op én is de beste van Europa

📷 Gift Orban legt criticasters op zijn speciale manier het zwijgen op én is de beste van Europa
Foto: © photonews

KAA Gent won met duidelijke cijfers van Zorya Luhansk. De 3-0 werd tegen de touwen getrapt door ene Emmanuel Gift Orban. En die had meteen wel iets te zeggen aan de criticasters, waardoor hij voor geinige beelden zorgde.

Vorig weekend had Hein Vanhaezebrouck zich nog kritisch uitgelaten over Gift Orban, donderdag kreeg hij in de Conference League alsnog een basisplaats tegen Zorya Luhansk. Iets voor het uur bedankte de Nigeriaan voor het vertrouwen met de knap ingeschoten 3-0.

Waarop Gift Orban meteen ging vieren op zijn manier. "Sssst, bla bla bla, calme calme" zag je hem woordelijk en met gebaren richting camera achter doel duidelijk maken. Een duidelijk antwoord op alles wat er over hem gezegd en geschreven werd de voorbije weken.

Gift Orban
© photonews

Dat hij moeilijk handelbaar is, een mogelijk gevaar op termijn voor de groepsgeest? Alles kan voorlopig weer even in de lappenmand. Bovendien is de Nigeriaan door zijn doelpunt tegen Zorya Luhansk nu ook alleen topschutter in de Conference League.

"Hoeveel goals heeft Gift Orban al gemaakt dit seizoen", vroeg Vanhaezebrouck zich zondag af. Twaalf is het antwoord: drie in de competitie, vier in de voorrondes van de Conference League en nu al vijf in de groepsfase. Daarmee is hij alleen topschutter in de competitie ook meteen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties