Zware straf voor Meunier en co: strijd om Europees voetbal wordt een stille bedoening

Zware straf voor Meunier en co: strijd om Europees voetbal wordt een stille bedoening
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trabzonspor, de ploeg van Thomas Meunier, moet de rest van het seizoen zijn thuiswedstrijden achter gesloten deuren afwerken. Dat loopt zelfs door tot volgend seizoen. Een zware domper voor de ploeg die momenteel derde staat in de Turkse Super Lig.

Trabzonspor mag geen fans ontvangen bij hun eerstvolgende zes thuiswedstrijden in de Turkse voetbalcompetitie. Deze sanctie is opgelegd door de Turkse voetbalbond (TTF) naar aanleiding van ernstige ongeregeldheden na de wedstrijd tussen Trabzonspor en Fenerbahçe (2-3).

Op 17 maart bestormden Trabzonspor-fans, waaronder supporters van de ploeg van Rode Duivel Thomas Meunier, het veld om de bezoekende spelers aan te vallen. Sommigen van hen verdedigden zich door te schoppen en te slaan.

Rode Duivel Michy Batshuayi, die de beslissende goal had gemaakt, werd zelfs gefilmd terwijl hij een MMA-achtige trap uitdeelde naar een fan. Batshuayi werd niet geschorst voor deze actie, maar zijn teamgenoten Jayden Oosterwolde en Irfan Can Egribayat moesten elk één wedstrijd aan de kant blijven.

Fenerbahçe overwoog aanvankelijk zich terug te trekken uit de Super Lig, maar na een extra vergadering op dinsdag besloot de club om dit plan niet door te zetten. Een dag later kondigde de Turkse voetbalbond de straf aan, die naast het verbod op toeschouwers bij de komende zes thuiswedstrijden ook een boete van bijna 90.000 euro voor Trabzonspor omvatte.

Coach Egemen Korkmaz, die betrokken was bij een handgemeen met een speler van Fenerbahçe, mag bovendien gedurende één wedstrijd zowel in de kleedkamer als op de bank niet aanwezig zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties