Vitesse heeft beste papieren voor Europees ticket

De Wit Bram

Vandaag stond de heenwedstrijd tussen Heerenveen en Vitesse op het menu. De twee ploegen moeten onderling uitmaken wie naar de voorrondes van de Europa League mag. Eerder op de dag speelden ook De Graafschap tegen Volendam en moest NAC Breda naar Roda JC in de strijd om het behoud of de promotie.

In het Abe Lenstrastadion werd het na ruim 20 minuten stil toen Valeri Kazaishvili Vitesse op voorsprong bracht. De thuisploeg had 10 minuten nodig om te bekomen, maar lukte dan de gelijkmaker via Slagveer. 1-1 was ook de ruststand.

Na rust een bijna identieke kopie van de eerste helft: Vitesse kwam na zo’n 20 minuten spelen in de tweede helft terug op voorsprong via Davy Pröpper. De bezoekers op rozen dus, maar Heerenveen sloeg terug via topschutter Mark Uth. De 2-2 bleef op het bord en zo heeft Vitesse de beste papieren.

NAC Breda op weg naar behoud

In De Graafschap-Volendam werd niet gescoord. Na een vurig begin van De Graafschap ging de storm wat liggen en kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. Volendam kon pas op het uur een eerste keer dreigen via Marengo. Die kreeg 5 minuten voor tijd zijn 2e gele kaart, maar het bleef 0-0.

NAC Breda, dat dit jaar nog uitkwam in de Eredivisie, ging met 0-1 winnen in Roda JC en doet zo een uitstekende zaak. In een open wedstrijd kregen beide ploegen veel kansen, maar het was Adnane Tighadouini die na 21 minuten de score opende voor NAC. Roda drong nog aan, maar zonder succes.