Doelpuntenfestival in Nederland: Ajax en PSV scoren elk zes keer!

Aan doelpunten geen gebrek op zaterdag in Nederland. Vooral in de wedstrijden van Ajax en PSV... Beide teams wonnen en scoorden zes keer, maar we vermoeden dat de ene coach iets tevredener zal zijn dan de andere.

Ajax - Roda JC 6-0

Roda JC kreeg in Amsterdam een serieuze pandoering te verwerken. De promovendus begon uitstekend aan het seizoen, maar is nu helemaal ingezakt. Na amper zes minuten stond het al 2-0 in de Arena.

Fischer en Milik hadden voor de vroege treffers gezorgd. Nog voor de pauze deed Klaassen er eentje bij: boeken helemaal dicht dus. De drie doelpuntenmakers uit de eerste helft deden hun kunstje nog eens over na de rust: goed voor de 6-0 eindstand dus.

De Graafschap - PSV 3-6

Een ietwat ander scenario op het veld van De Graafschap. Daar liep PSV na goed een halfuur 0-3 uit. Wedstrijd gespeeld, denk je dan.

De hekkensluiter dacht daar duidelijk anders over: De Graafschap kwam erg verrassend terug tot 3-3, met onder meer een doelpunt van Kabasele.

Toch moest de rode lantaarn uiteindelijk zijn meerdere erkennen in PSV. In het laatste kwart van de wedstrijd scoorden de bezoekers nog drie keer. Pröpper was overigens de enige die zijn naam twee keer op het scorebord zag verschijnen.

31/10/2015 18:30FC Groningen - Zwolle2-0
31/10/2015 19:45Ajax - Roda JC Kerkrade6-0
31/10/2015 19:45Excelsior - Vitesse0-3
31/10/2015 20:45De Graafschap - PSV3-6