? El Clasico met alles erop en eraan: plotwendingen, goals, kaarten, strijd, alleen geen winnaar

Yannick Lambrecht
| 26 reacties

Vooral de toeschouwers hebben enorm hard genoten van El Clasico (2-2). Barcelona kwam twee keer op voorsprong, Real Madrid wiste die even vaak uit en ondanks het feit dat de scheidsrechter een hoofdrol opeiste, was dat een terechte uitslag.

De Clasico begon met een open vizier en leverde dan ook twee doelpunten op in het openingskwartier.  Roberto kreeg een zee van ruimte, Suarez stond klaar aan de tweede paal en met een halve volley legde hij de 1-0 voorbij Navas. Het antwoord van Real liet echter niet lang op zich wachten. Ronaldo zette een perfecte aanval zelf op en maakte hem via Kroos en Benzema ook zelf af.

Wel een zware tegenvaller voor de withemden: CR7 kreeg een tik bij die goal en kwam er niet zonder schrammen vanaf. Hij bleef wel nog doorspelen, maar kon bij de rust niet anders dan binnenblijven.

Verder zou een Clasico geen Clasico zijn zonder opstootjes en die kwamen er dan vooral op het einde van de eerste helft. Eerst had de scheidsrechter een schandalige overtreding van Bale niet gezien - had altijd rood moeten zijn - maar binnen de minuut vloog Robert wél van het veld voor een vuistslag op Marcelo. Bij 1-1 mochten de 21 spelers net als de toeschouwers even gaan bekomen.

Dan zou je verwachten dat Real met een een man meer de match gaat beheersen, maar niets was minder waar. Vroeg in de tweede helft bracht wie anders dan Messi Barça zelfs weer op voorsprong met een snelle counter. Sappig detail: Suarez gaf Varane in de voorafgaande actie een tik, maar de duidelijke fout werd niet gefloten. Die scheidsrechter zal de volgende Clasico alleszins niet moeten fluiten...

Meteen daarna maakte diezelfde Suarez zelfs de 3-1, maar dat feestje werd beëindigd door buitenspel. Barça bleef de beste kansen krijgen in het kwartier daarna, maar één flits van Bale - die tot dan bijna onzichtbaar was - was genoeg. Compleet uit het niets krulde hij het leer in één tijd in de verste hoek: 2-2. Er kwamen nog kansen aan beide kanten, maar geen goals en zo blijft kampioen Barcelona ongeslagen.