zarReal Zaragoza
valValencia CF
Diego Milito (pen) 18'
1-0
2-1
2-2
Datum: 22/12/2007 20:00
Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: La Romareda Zaragoza
Nieuw Valencia op bezoek bij Zaragoza
Dave Sentobin
| 0 reacties
Nieuw Valencia op bezoek bij Zaragoza
Foto: © SC

Vanavond zijn er al drie wedstrijden in de Spaanse liga. Het "nieuwe" Valencia speelt op het veld van Zaragoza, Almería ontvangt Getafe dat woensdag Anderlecht nog makkelijk versloeg en Sevilla speelt tegen Racing. Morgen is er de topper Barça - Real.

De wedstrijd van vanavond tussen Zaragoza en Valencia is op papier een leuke affiche. Beide teams hadden grote verwachtingen aan het begin van het seizoen. De thuisploeg kocht onder meer Oliveira (AC Milan) en Ayala (Valencia) om de Europese doelstelling waar te maken. Na zestien speeldagen is de realiteit helemaal anders: coach Víctor Fernandez moet vanavond een goed resultaat halen om zijn vel te kunnen redden. De afgelopen zes competitiewedstrijden kon zijn team immers niet winnen. En Valencia is nu net een tegenstander die de maños niet ligt. De laatste overwinning tegen el equipo ché dateert uit 2000: Zaragoza won toen met 4-2 in het eigen La Romareda-stadion, bij Valencia scoorde Mendieta twee keer.
 
Bij de bezoekers uit Valencia heeft Koeman drie monumenten van de club – Cañizares, Albelda en Angulo – aan de deur gezet. De Nederlandse coach start vanavond met een heel nieuwe ploeg, aangezien Villa en Morientes ook nog eens gekwetst zijn. Zigic zou wel eens zijn opwachting kunnen maken in de basis. De lange Servische spits - die afgelopen zomer voor 20 miljoen overkwam van Racing - maakte immers afgelopen week in de Spaanse beker een einde aan 641 minuten zonder doelpunt.
 
De tweede wedstrijd om acht uur vanavond is Almería tegen Getafe. De promovendus doet het vrij goed in de Spaanse liga en behaalde een zeven op negen uit zijn laatste drie thuiswedstrijden tegen Atlético, Sevilla en Valladolid. De tegenstander uit Madrid eindigde dan wel eerste in zijn groep voor de Uefa-cup, in de eigen competitie verloren de mannen van Laudrup de laatste twee matchen. Leuk detail: beide coaches gingen afgelopen zomer shoppen in de cantera (opleiding) van Real Madrid: Granero en De la Red spelen nu bij Getafe en Negredo bij de Andalusiërs.
 
De derde zaterdagwedstrijd is Sevilla tegen Racing. Aan het begin van het seizoen had niemand voorspelt dat de thuisploeg op achttien punten van de leider en drie punten van de degradatie zou staan en de Cantabriërs op de Europese plaatsen, niets is minder waar vandaag. De mannen van Jiménez hebben het moeilijk om aansluiting te vinden met de top: prachtige wedstrijden zoals de winst tegen Real, wisselen elkaar af met tegenvallende resultaten. Bovendien helpen de vele blessures ook niet: topscorer Luis Fabiano is geschorst en Palop, Javi Navarro, Boulahrouz, Crespo en Keita zijn geblesseerd. Het Racing van Marcelino wil vanavond winnen om met die Europese plaats de winterstop in te gaan.
 
Morgen ontvangt Atlético in het eigen Vicente Calderón-stadion Espanyol. De mannen van Aguirre kunnen hun Champions League-plaats verstevigen, maar bij verlies springen de pericos over hen. De Spaanse media speculeren alweer volop over de transfers bij de Madrileense formatie: de Portugese middenvelder Maniche zou tijdens de winterstop verkocht worden. Espanyol heeft bovendien zijn Braziliaanse middenvelder Jonatas – die in de Uefa-cupfinale nog een prachtig doelpunt scoorde tegen Sevilla – al verhuurd aan zijn ex-club Flamengo.
 
Dé wedstrijd van de speeldag is uiteraard zondag om zeven uur in Camp Nou: FC Barcelona tegen Real Madrid. Morgen lees je hier alles over in Voetbalkrant. De andere partijen zijn Villarreal – vierde in de stand – tegen Recreativo, Osasuna tegen Mallorca, Levante tegen Deportivo, Valladolid tegen Betis en Athletic tegen Murcia.

Meer nieuws