Verbist komt nog eens terug op botsing: "Alleen sprong deze aanvaller niet over me"

Verbist komt nog eens terug op botsing: "Alleen sprong deze aanvaller niet over me"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bram Verbist kwam afgelopen weekend nog eens in het nieuws met een opmerkelijke blessure aan het oor. De Belgische doelman prijkt met Roda JC bovendien ook helemaal bovenaan het klassement in de Nederlandse tweede klasse. Onze redactie vond het dan ook hoog tijd voor een babbel.

Door Cédric De Volder

Nog eventjes terug naar vrijdagavond. In de partij bij FC Emmen (2-3-winst, nvdr.) kwam Bram Verbist onzacht in botsing met een aanvaller van de thuisploeg. Gevolg: een scheur in het rechteroor. "Het was eigenlijk een één-tegen-éénsituatie in het zestienmetergebied", legt de doelman de fase nog eens uit. "Ik maak me breed en ga vol voor de bal. Je kent dat wel, hé. De doelman pakt de bal en de aanvaller springt over hem heen. Alleen sprong deze aanvaller niet over me, maar tegen me."

"Het zag er op het eerste gezicht niet gezond uit", kan de voormalige doelman van onder meer wijlen Germinal Beerschot en Cercle Brugge er al om lachen. "Al moet ik toegeven dat ik de eerste nachten serieus heb afgezien. Ik slaap normaal gezien op mijn zij, maar door die blessure aan het oor werd ik telkens wakker van de pijn. Ik heb de voorbije dagen dus weinig geslapen. Normaal gezien kon ik vandaag de trainingen hervatten, maar er zijn deze week toch geen wedstrijden. Maandag mogen de draadjes eruit en mag ik terug alles doen."

Het is een noodzaak voor de club om te promoveren

Roda JC prijkt momenteel bovenaan het klassement in de Nederlandse tweede klasse. De Koempels tellen samen met NEC al vier punten voorsprong op eerste achtervolger FC Eindhoven. "Het gaat goed", besluit Verbist. "We spelen onze thuiswedstrijden voor pakweg 12.000 fans en ik sta in de ploeg. Enkel de bekerwedstrijden zijn voor de tweede doelman. Het is een noodzaak voor de club om te promoveren, hoor. Ik zeg niet dat de boeken dicht moeten als het niet lukt, maar het zou een financiële ramp zijn voor Roda JC."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties