wesWesterlo
antAntwerp
Datum: 02/12/2015 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Het Kuipje
Antwerp met veel vertrouwen op zoek naar nieuwe bekerstunt, Westerlo laat toppers rusten
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

Royal Antwerp FC gaat in de Croky Cup op bezoek bij KVC Westerlo

Antwerp met veel vertrouwen op zoek naar nieuwe bekerstunt, Westerlo laat toppers rusten
Foto: © Photonews

Royal Antwerp is de enige tweedeklasser die is overgebleven in de Beker van België, en dus wordt er met argusogen gekeken naar de oudste club van het land. In de vorige ronde ging KV Oostende voor de bijl, nu zou eigenlijk exact hetzelfde moeten gebeuren met het noodlijdende KVC Westerlo.

Westerlo is allesbehalve goed bezig in de Jupiler Pro League. De club stapelt de slechte resultaten op en ook de nieuwe coach Bob Peeters kon de Kemphanen in zijn eerste match niet naar puntengewin leiden.

Het mag duidelijk zijn: voor Westerlo primeert de competitie en de redding. “Wat heb je aan bekerwinst als je naar tweede klasse moet?”, stelde Peeters het afgelopen weekend nog duidelijk. Een volledige B-ploeg zal Peeters niet de wei insturen, maar enkele sterkhouders (Gounongbe, Aoulad?) krijgen wellicht rust.

Debaty tussen de palen

Over naar Antwerp dan. The Great Old herpakte zich na een korte ‘dip’ met twee overwinningen op rij. In tweede klasse hoeft Antwerp enkel Eupen en Tubize voor zich te dulden. Bij de spelers, en al zeker bij de fans, leeft het bekerverhaal enorm.

Trainer David Gevaert opteert in tegenstelling tot Peeters wél voor zijn sterkste elftal, al zijn de geblesseerden Vansteenkiste, Tarfi en Di Lallo niet van de partij. Tussen de palen krijgt ‘bekerdoelman’ Debaty de voorkeur op Kudimbana.

Denk jij dat Antwerp opnieuw zal doorstoten in de beker? Waag er dan zeker een gokje op bij Unibet. Klik op deze link en sleep vandaag nog een mooie geldprijs in de wacht!

Meer nieuws