Datum: 15/02/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Lotto Park
Live Vargas en Praet starten bij Anderlecht
Vargas en Praet starten bij Anderlecht
Foto: © SC

Anderlecht start met zowel Praet als Vargas in de basis. Het hernieuwde experiment met De Sutter en Mbokani beviel John van den Brom niet en hij grijpt terug naar zijn succesformule.

Voor Van den Brom was het nieuws ook een serieuze verrassing. "Ik ken de reden niet, maar ik vind het toch bizar", aldus de coach van paars-wit. "Als je als trainer ontslagen wordt, kan je daar niets aan doen. Maar om in deze fase zelf op te stappen, vind ik toch maar, ja... raar. Maar voor ons verandert er niets. Ik kijk niet naar wie er op de bank zit. Op onze voorbereiding heeft dit geen invloed."

Want bij de Brusselaars staat er nog een rekening open. Charleroi was immers de laatste competitiewedstrijd die verloren werd. "We gaan daar niet 'lullig' over doen: dat was de slechtste wedstrijd die we dit seizoen speelden. Maar goed, daarna pakken we elf op twaalf zeges. Het kan ook voor de ommekeer gezorgd hebben. De klik die we moesten maken."

Anderlecht speelde nog niet goed in 2013, een conclusie waar Van den Brom niet akkoord mee gaat. "De kritiek doet me niets omdat ik vind dat ze onterecht is. Natuurlijk moeten we mooi en attractief voetbal nastreven, maar we mogen niet ontevreden zijn. Zelfs als we mindere wedstrijden spelen, winnen we."

En Van den Brom ziet ook een reden waarom het minder draait. "Je moet ook bekijken hoe de tegenstander speelt. Kijk naar Waasland-Beveren. Die hadden een goede reeks achter de rug, maar in eigen huis en voor een vol stadion gaan ze zich ook ingraven. Dat begrijp ik niet. Ga toch uit van je eigen sterkte. Maar goed, dan is het aan ons om dat 'kapot te spelen'."

Van den Brom heeft voor vanavond geen blessureproblemen. Biglia keert terug, enkel Jovanovic is nog geschorst. "Binnenkort kunnen we ook over Cyriac en Vanden Borre beschikken en dan hebben we een kern van ongeveer 20 man en is elke positie dubbel bezet. Dat is wat elke trainer wil."

Meer nieuws