Datum: 15/01/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Luminus Arena
Genkse nieuwkomers moeten meteen schitteren tegen Essevee

Racing Genk mét Malinovskyi en Karelis tegen Zulte Waregem mét Dalsgaard (en Poletanovic?)

Genkse nieuwkomers moeten meteen schitteren tegen Essevee
Foto: © Photonews

Genk en Zulte Waregem openen vandaag het nieuwe voetbaljaar in België. Essevee tankte op de laatste match van 2015 veel vertrouwen, bij de Limburgers is het stilaan van moeten. De nieuwkomers zitten meteen in de selectie en kunnen een meerwaarde zijn.

Peter Maes heeft in 2016 extra troeven met Malinovskyi en Karelis. Bovendien zijn ook Kumordzi en Gorius fit en helemaal klaar voor de strijd. Eens te meer is het middenveld dus goed bevolkt, rest de vraag of de Griekse aanwinst meteen zijn stempel kan drukken en scoren.

Voor de Smurfen is het van moeten: de kloof met Essevee is vijf punten, een thuisnederlaag zou de kansen op play-off 1 meteen smoren in het nieuwe jaar. Al hebben de fans zeker vertrouwen in een goede afloop vrijdagavond.

Essikal of Poletanovic?

Francky Dury van zijn kant heeft met Dalsgaard en Poletanovic ook twee nieuwe pionnen in te passen, al kan die laatste mogelijk nog op de bank beginnen ten gunste van een erg sterke Essikal.

Die heeft er een goede stage opzitten en kan in verdedigend opzicht iemand aan banden leggen. "Met een duidelijke opdracht kan hij zeker iets", is Dury overtuigd van zijn kwaliteiten. Kebano in de achterzak steken en zo na de laatste match van 2015 (thuiswinst tegen Oostende) ook de allereerste van 2016 naar de hand zetten? 

Racing Genk is favoriet. Onze gratis bonus van 60 euro op hen inzetten kan u 107 euro opleveren, terwijl een gokje op de bezoekers meteen voor 282 euro kan zorgen.

Meer nieuws