Datum: 25/02/2018 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Kan Club Brugge na vier competitiewedstrijden zonder zege de bekerblamage doorspoelen tegen Standard?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Kan Club Brugge de bekerblamage doorspoelen tegen Standard?

Kan Club Brugge na vier competitiewedstrijden zonder zege de bekerblamage doorspoelen tegen Standard?
Foto: © photonews

De topper van de 28e speeldag is het duel tussen Standard en Club Brugge om 18.00 uur. De leider in de Jupiler Pro League won al vier wedstrijden op rij niet meer in de competitie, terwijl de Rouches nog volop meedoen voor play-off 1.

Bij puntenverlies kan de play-off 1-droom van Standard wel eens heel ver weg zijn. En dus is een zege tegen Club Brugge eigenlijk een must na de overwinning van KRC Genk en Kortrijk dat later op zondag nog aan de bak moet tegen de buren uit Zulte Waregem.

Sa Pinto kan geen beroep doen op de geschorste Laifis, maar kan verder wel zijn type-elftal uitspelen voor het thuisduel tegen leider Club. In de heenwedstrijd gingen de Luikenaars met 4-0 onderuit in het Jan Breydelstadion, maar in de halve finale van de Croky Cup pakte Standard revanche en stootten de Rouches door naar de finale.

Club Brugge heeft dus wat goed te maken. Het speelde de afgelopen drie wedstrijden in de JPL gelijk tegen Waasland-Beveren, KRC Genk en Charleroi. Met ook de nederlaag op het veld van AA Gent ingecalculeerd, pakten de troepen van Ivan Leko een magere 3 op 12.

De Club-coach moet wel heel wat spelers missen voor het bezoek aan Sclessin. Marvelous Nakamba is er door een gele schorsing niet bij, terwijl ex-Rouche Alexander Scholz door een blessure ook moet passen voor het duel tegen Standard. Ook Jelle Vossen, Benoît Poulain en Saulo Decarli zijn er door blessures niet bij.

De selectie van Club Brugge: Gabulov, Vermeer, Hubert, Denswil, Cools, Mechele, Mitrović, Tomečak, Touba, Mašović, Simons, Clasie, Vormer, Vanaken, Vanlerberghe, Wesley, Refaelov, Diaby, Limbombe en Dennis

Meer nieuws