Datum: 21/02/2013 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Luminus Arena
Live Genk heeft afspraak met geschiedenis
Fabian Morren
| 0 reacties
Genk heeft afspraak met geschiedenis
Foto: © SC

RC Genk kan vanavond geschiedenis schrijven. Een plek in de achtste finales van de Europa League staat op het spel. De Limburgers nemen het nu op tegen Stuttgart. Volg het live mee.

Genk behaalde een goed resultaat in Duitsland: 1-1. Met die uitgangspositie kan je al eens dromen over de volgende ronde. Maar binnen is het zeker nog niet, daarvoor zijn de resultaten van Stuttgart uit iets te verontrustend.

Nou ja, verontrustend... Stuttgart is alvast beter uit dan thuis. Het hele seizoen al, ook in Europa. Sterker nog: in de Europa League kon het dit seizoen thuis nog geen enkele keer winnen. Dus is Genk meteen gewaarschuwd. Het moeilijkste werk lijkt nog te moeten komen.

Het zal moeten gebeuren zonder aanvoerder Jelle Vossen. De spits raakte afgelopen zondag geblesseerd in de wedstrijd tegen Kortrijk. Glynor Plet is zijn vervanger. Ook Nadson is out, Köteles is wel weer fit.

Mario Been kondigde al aan dat Genk niet op de 0-0 zal spelen. Met dat resultaat stoten de Limburgers nochtans door naar de achtste finales. De thuisploeg gaat voor een doelpunt. Nog dit: als men deze ronde kan overleven, wacht Mönchengladbach of Lazio.

Meer nieuws