setSaint-Etienne
Le Mans
1-0
2-0
Datum: 01/10/2005 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade Geoffroy Guichard
Geen al te lastige wedstrijden
Kevin Pieters
| 0 reacties
Geen al te lastige wedstrijden
Foto: © SC

Metz - Bordeaux

Metz staat zaterdagavond voor een zware opdracht in eigen huis. Het ontvangt Bordeaux in het Stade Municipal Saint Symphorien. Metz is momenteel de rode lantaarn in de Franse eerste divisie. Bordeaux staat op een knappe vierde plaats.

Metz-trainer Joël Muller mist zeker vier van zijn basisspelers. Hij moet het stellen zonder Nasser Ouadah, Samuel Allegro, Mehdi Méniri en Stéphane Borbiconi. De thuisploeg is nog steeds op zoek naar haar eerste overwinning dit seizoen. Het verleden staat echter wel aan hun kant. Metz wist op de 44 confrontaties Bordeaux 23 keer af te houden.

Voor Bordeaux, dat het voorlopig niet slecht doet in de competitie, geraakt Smicer mogelijk niet speelklaar voor de wedstrijd tegen Metz. Trainer Gomez verwacht een lastige wedstrijd voor zijn mannen. “Het is steeds een hele opgave om te spelen tegen ploegen in crisis. Metz kan een lastige tegenstander worden”, aldus Gomez

PSG - Nantes

PSG speelt in eigen huis tegen Nantes, de tiende in het klassement. Belangrijk nieuwtje voor de thuisploeg is het herstel van middenvelder Jérôme Rôthen, die sinds de zesde speeldag sukkelde met een blessure aan de knie. Voor de rest kan PSG op zowat de ganse spelersgoep rekenen. Ook topschutter Pauleta, met zes doelpunten, zal van de partij zijn tegen Nantes.
De thuisploeg moet spelen voor de drie punten, wil het aansluiting houden met leider Lyon.

Habib Bamogo (Nantes) sprak in een onderhoud met France-Football zijn frustraties uit over het weinig aantal speelminuten dat hij krijgt. Ondanks de vele blessures bij Nantes mocht Bamogo in slechts zes keer invallen. “Ik betwijfel of men mij in Nantes nodig heeft”, besluit de aanvaller, die deze zomer overkwam van Marseille.

Saint-Etienne – Le Mans

Een interessant duel tussen de nummer 8 en 6 van het klassement. Het verrassende Le Mans blijft standhouden in de subtop, en mogelijks is de wedstrijd tegen Saint-Etienne de wedstrijd van de bevestiging. Le Mans hoopt dat z'n aanvaller De Melo, die met 4 doelpunten topschutter is van de ploeg, met scherp schiet in het Geoffroy Guichard - stadion.

Voor beide ploegen is dit de eerste confrontatie in hun geschiedenis. Saint-Etienne heeft niet echt een sterke thuisreputatie dit seizoen. Uit een voorlopige 8/15 kan Le Mans hoop putten om met punten te gaan lopen zaterdagavond.

Sochaux – Nancy

Een belangrijk duel in de strijd voor het behoud staat zaterdagavond op het programma. Sochaux, dat met slechts 8 punten uit 27 op de achttiende plaats staat, ontvangt Nancy, de zestiende uit het klassement. Sochaux-trainer Dominique Bijotat moet het in dat duel stellen zonder zijn aanvaller Ilan, die goed was voor drie doelpunten in de voorbije wedstrijden. Voor de verdediger Souleymane Diawara is het nog afwachten of hij tijdig herstelt van zijn blessure, opgelopen in de wedstrijd tegen Auxerre.

De bezoekers van hun kant kunnen geen beroep doen op onder andere Duchemin en Keita. Voor trainer Correa wat puzzelwerk om een stevig blok te kunnen vormen tegen Sochaux. Nancy en Sochaux moeten punten pakken, willen ze wat meer ademruimte hebben onderaan het klassement.

Ajaccio – Lens

Lens wist zich deze week te plaatsen voor de groepsfase van de Uefa-beker door Groclin uit te schakelen. In de competitie doen de mannen van Gillot het ook niet al te slecht. Momenteel staat Lens op een zevende plaats. Dit weekend wacht een confrontatie met de vijftiende, Ajaccio. Uitgaande van de vier vorige confrontaties tussen beide teams maakt Ajaccio het meeste kans om de drie punten thuis te houden. Lens wist dit seizoen slechts Ã©Ã©n keer buitenshuis te winnen. *Update*: Deze wedstrijd is afgelast.

Lille- Monaco

Ook Monaco wist zich in de Uefa-campagne te plaatsen voor de groepsfase. Het versloeg het Nederlandse Willem II. In de Franse competitie wil het echter niet vlotten. Na het ontslag van trainer Deschamps lijkt het erop dat Monaco zich probeert te herpakken. Tegen Lille staat een moeilijke opdracht te wachten. Hoewel Monaco een sterke uit-reputatie heeft dit seizoen, 9 van de 11 punten werden behaald buitenshuis, is het de thuisploeg die een algemeen sterke start kende dit seizoen. Momenteel staat Lille op een vijfde plaats en kan het vol vertrouwen de wedstrijd tegen Monaco aanvangen. Lille behaalde in de Champions League woensdag zijn eerste punt tegen Villarreal en ook in groep D is nog alles mogelijk voor Lille.

Rennes – Lyon

De leider van de competitie moet zondag op bezoek bij Rennes. Rennes, dat deze week Osasuna uitschakelde, krijgt opnieuw een moeilijke tegenstander op bezoek. Rennes is matig aan het seizoen gestart en zal zich willen herpakken tegen de leider. Lyon kan zich geen puntenverlies veroorloven, want het voelt de hete adem van PSG in de nek. Lyon doet het bovendien enorm goed in de Champions League. Het versloeg deze week Rosenborg met 0-1 en ook Real Madrid werd met 3-0 naar huis gespeeld op de eerste speeldag. De Fransen staan op de eerste plaats in Groep F. Enige lichtpuntje voor de thuisploeg is dat in meer dan de helft van de onderlinge confrontaties Rennes aan het langste eind trok.

Toulouse - Auxerre

Voor Auxerre werd het Uefa-avontuur ook vroegtijdig beëindigd door de uitschakeling deze week tegen Levski Sofia. Hoewel Auxerre op een knappe derde plaats in de rangschikking staat, zal het verlies tegen Sofia nog zwaar op de maag liggen. Het ‘zwakkere’ Toulouse kan mogelijks zondag profiteren van deze opdoffer.

Jacques Santini, de trainer van Auxerre, is zwaar ontgoocheld na de uitschakeling in de Uefa-beker. Middenvelder Mathieu Berson: “We hebben deze uitschakeling alleen aan onszelf te wijten.”

Toulouse staat op een dertiende plaats en kan de drie punten zeker gebruiken, wil het zichzelf wat meer ademruimte geven in het klassement. “Onderaan het klassement zijn de verschillen in punten zo klein dat een verlies je snel in een lastig parket kan brengen”, weet ook trainer Mombaerts.

Troyes – Strasbourg

Ook dit duel is voor beide ploegen enorm belangrijk. Puntenverlies voor Strasbourg zou betekenen dat een kloof wordt geslagen met de plaatsen die uitzicht geven op het behoud. Beide trainers zullen in deze confrontatie alles op alles willen zetten om de drie punten binnen te halen. De bezoekers wisten voorlopig nog geen enkele wedstrijd te winnen en haalden op verplaatsing slechts 2 punten uit 4 wedstrijden.

Nice - Marseille

Een interessant duel tussen twee ploegen die aansluiting proberen zoeken met de subtop. Nice staat voorlopig op de negende plaats, Marseille ‘slechts’ op de elfde stek. De bezoekers wisten zich deze week wel te plaatsen voor de groepsfase van de Uefa- beker door Germinal Beerschot te verslaan na penalty’s. Voor Marseille zeker geen prestatie om over naar huis te schrijven, maar Marseille-trainer Fernandez is vooral blij met de overwinning: “Het belangrijkste is dat we doorgaan naar de volgende ronde. Het was een moeilijke wedstrijd en onze aanval bleef in gebreke.” Wellicht kan Nice profiteren van de zwakke afwerking bij Olympique Marseille. In de eigen competitie wist Marseille wel al 10 keer de netten te vinden, maar slikte het wel al 12 doelpunten. Aanvaller Mendoza staat nog steeds droog en aanvaller Giminez kon nog maar Ã©Ã©n goaltje meepikken. Benieuwd of Marseille zich in Nice aanvallend kan herpakken.

Meer nieuws