lenRC Lens
nicNice
Datum: 15/10/2005 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade Felix Bollaert
Topper speeldag 11: Marseille-PSG
Kevin Pieters
| 0 reacties
Topper speeldag 11: Marseille-PSG
Foto: © SC

Op de elfde speeldag in de hoogste klasse van de Franse voetbalcompetitie is er één topaffiche: Olympic Marseille en Paris Saint-Germain zullen het tegen elkaar opnemen in het Vélodrome.  

L’OM kende een zwakke start dit seizoen en staat hierdoor slechts op een negende plaats.  In de voorbije vijf wedstrijden lijkt Marseille echter zijn vorm eindelijk terug gevonden te hebben met een 12 op 15.  Het verlies tegen Toulouse (1-0) was hopelijk een slippertje.  Belangrijk waren de prestaties van de 22-jarige middenvelder Ribéry, die met drie doelpunten een waardevolle schakel lijkt te zijn voor de heropleving van Marseille.  Paris SG staat op 4 punten van leider Lyon en heeft met Pauleta (zeven doelpunten in tien wedstrijden) de topscorer in zijn rangen. 
 
Competitieleider Lyon zou op papier geen moeilijkheden mogen ondervinden in eigen huis tegen Ajaccio.  Lyon blijft na tien speeldagen ongeslagen en slikte slechts twee doelpunten in eigen huis.  Enkel Bordeaux en Lens konden de mannen van trainer Houllier Gérard op een gelijkspel houden.  Ajaccio kan voorlopig niet ontevreden zijn over de gemaakte start in de competitie.  Met nog een inhaalwedstrijd te goed en het beperken van de schade in Lyon blijft Ajaccio (voorlopig) uit de gevarenzone.
 
Onderaan het klassement wacht rode lantaarn Metz een zware opdracht: een uitwedstrijd in Monaco.  Monaco, dat niet echt tevreden kan zijn met de start van dit seizoen, kan zich niet veroorloven om in eigen huis punten te laten liggen. De aanhang in het Stade Louis II zal zich als twaalfde man moeten laten gelden, want Monaco wist slechts 2 punten te pakken uit 4 wedstrijden.  Bovendien hebben de supporters nog geen enkele keer mogen juichen voor een thuisdoelpunt!  Voor hen moet Monaco op deze speeldag laten zien dat de ploeg er terug staat.  Voor de bezoekers is elk puntje welkom, maar scoren lijkt voor hen al even moeilijk.
 
Maar niet alleen Metz staat voor een moeilijke opdracht, ook Sochaux, de 18de in het klassement, zal alles uit haar kast moeten halen, wil het met een puntje gaan lopen.  Het moet op bezoek in het Chaban-Delmas-stadion van Bordeaux, derde in de stand.  Bordeaux is thuis nog steeds ongeslagen en kan rekenen op spits in vorm Chamack.  Voor Sochaux is het spits Ilan die tot hiertoe driemaal wist te scoren en mogelijks van betekenis kan zijn in een wedstrijd waar beide teams willen winnen.  Bordeaux om aansluiting te houden met concurrenten Lyon en PSG.  Sochaux om in de degradatiestrijd wat ademruimte te krijgen.  
 
Ook een interessant duel om te volgen is de ontmoeting tussen de nummers 6 en 7 van het klassement.  Le Mans (7) ontvangt Lille (6), twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.  Ze hebben beiden evenveel wedstrijden gewonnen, verloren en gelijkgespeeld.  Enkel in het doelpuntensaldo lijkt Lille een klein voordeel te hebben.  Zij wisten reeds 14 keer te scoren in 10 wedstrijden en kregen 8 doelpunten tegen, in tegenstelling tot de thuisploeg, die ‘slechts’ 10 keer de netten vond en 7 tegendoelpunten slikte.  Le Mans heeft dan weer het thuisvoordeel.  Afwachten hoe dit duel zal beslecht worden.
 
De andere wedstrijden worden kort overlopen:
 
Auxerre (5) ontvangt Troyes (17) en Luigi Pieroni kan met zijn ploeg terugblikken op een goede start.  Het verlies vorige speeldag tegen Toulouse zal met veel plezier worden rechtgezet.  Troyes zal, in het belang van de degradatiestrijd, op zoek willen gaan naar hun derde overwinning van het seizoen.
 
In het ‘Stade Félix-Bollaert’ staat het duel tussen Lens (8) en Nice (13) op het programma. Een vertekend beeld, want tussen beide ploegen is slechts een kloof van één punt.  Hoewel Nice, met Bagayoko en Traoré als belangrijkste pionnen, al acht keer de netten wist te vinden, lijkt de verdediging de zwakkere schakel te zijn.  Voor Lens lijkt Aruna nog niet echt zijn stempel te kunnen drukken.     
 
Een gelijkaardig duel speelt zich af tussen Toulouse (10) en Nancy (12).  Slechts met één punt achterstand ontvangt Nancy de ploeg van trainer Mombaerts Erik.  Beide ploegen wisten elk hun laatste drie wedstrijden te winnen.  De thuisploeg hoopt op topscorer Kroupi om het verschil te kunnen maken.
 
Nantes (15) - Saint-Etienne (4) zal vooral voor de thuisploeg een taaie opdracht zijn.  Nantes verloor vier van de laatste vijf wedstrijden in de Ligue 1 en krijgt de hete adem van de andere degradatiekandidaten in de nek.  Saint-Etienne kende een sterke seizoensstart en heeft zich vorige speeldag herpakt na twee verliezen op rij. 
 
Onderaan het klassement speelt zich het duel af tussen Strasbourg (19) en Rennes (16).  Rennes slikte het meeste doelpunten (22) tot hiertoe in de competitie, maar vindt geregeld de netten via de Zweed Källström.  De thuisploeg is nog steeds op zoek naar haar eerste overwinning van het seizoen.
 
    

Meer nieuws