spaSparta Rotterdam
groFC Groningen
0-1
Datum: 17/09/2006 12:30
Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Het Kasteel
Twee topduels in Eredivisie
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Twee topduels in Eredivisie
Foto: © SC

RKC Waalwijk - ADO Den Haag
 
RKC Waalwijk en ADO Den Haag gaan vrijdagavond op zoek naar hun eerste overwinning. ADO gaat zelfs op zoek naar z'n eerste punten. RKC wacht daarentegen al tien Eredivisieduels op een zege. De laatste overwinning dateert van 5 april tegen... ADO den Haag.

Aftrap: Vrijdag 20.15 uur
Stadion: Mandemakersstadion
Scheidsrechter: Van Egmond

Heracles Almelo - FC Utrecht
 
Beide ploegen zijn redelijk uit de startblokken geschoten en tellen elk vier punten. Utrecht maakte vorige week nog indruk door RKC met 5-0 weg te blazen. Heracles kende een woelige week met de soap rond aanvaller Hirayama, die terug naar Japan keerde.
 
Aftrap: Zaterdag 20.00 uur
Stadion: Polman – stadion
Scheidsrechter: van Hulten
 
Excelsior - Willem II 
 
Bij de start van de competitie verklaarde trainer Ton Lokhoff van Excelsior dat zijn club zich onder andere op Willem II moest richten. Nu staan beide ploegen tegenover mekaar en kunnen we voor de eerste keer de waarde van de Rotterdammers meten.
 
Aftrap: Zaterdag 20.00 uur
Stadion: Woudestein
Scheidsrechter: van Boekel
 
Vitesse - NAC Breda
 
Vitesse en NAC tellen beide drie punten. NAC won vorige week het degradatietreffen van ADO, terwijl Vitesse kansloos de boot in ging tegen Ajax. Om het seizoen dus goed te starten, dienen beide ploegen eigenlijk te winnen.

Aftrap: Zaterdag 20.00 uur
Stadion: Gelredome
Scheidsrechter: Liesveld
 
PSV - Feyenoord 
 
Zondag staat met PSV – Feyenoord de eerste klassieker van het huidige seizoen op de kalender. Feyenoord stelde vooral teleur, terwijl PSV eigenlijk op koers zit. Voor Theo Lucius wordt de wedstrijd wel speciaal. De Feyenoorder was jarenlang één van de meest populaire PSV'ers.
 
Aftrap: Zondag 12.30 uur
Stadion: Philipsstadion
Scheidsrechter: Vink
 
Roda JC - Ajax 
 
Als we vanuit de rangschikking mogen vertrekken, is Roda – Ajax de topaffiche van de vierde speeldag. In Kerkrade treffen immers de nummers drie en vier mekaar. De statistieken zijn wel in het voordeel van de Amsterdammers. Van de afgelopen zeven ontmoetingen wist Roda er slecht eentje te winnen, namelijk de laatste met 2-1.
 
Aftrap: Zondag 12.30 uur
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Scheidsrechter: De Bleeckere
 
sc Heerenveen - NEC 
 
NEC gaat zondag op zoek naar de eerste zege van het nieuwe seizoen. De club verzamelde tot dusver Ã©Ã©n schamel puntje. SC Heerenveen begon het seizoen met twee overwinningen. Dus mogelijk wacht NEC weer een zware middag.
 
Aftrap: Zondag 14.30 uur
Stadion: Abe Lenstra- Stadion
Scheidsrechter: Blom
 
AZ - FC Twente 
 
AZ is uitstekend aan het seizoen begonnen en staat trots aan de leiding. Toch mag de ploeg FC Twente niet onderschatten, want vorige week snoepten de Tukkers nog twee punten af van Roda JC.
 
Aftrap: Zondag 14.30 uur
Stadion: DSB- Stadion
Scheidsrechter: Temmink
 
Sparta Rotterdam - FC Groningen 
 
Sparta Rotterdam telt amper één puntje, maar ging vorige zondag wel onverdiend de boot in tegen stadsrivaal Feyenoord. Groningen telt zeven punten, maar zes daarvan werden in de eigen Euroborg behaald.
 
Aftrap: Zondag 14.30 uur
Stadion: Het Kasteel
Scheidsrechter: van Sichem. [AN] 

Meer nieuws